Για την οικονομική κρίση και πόσο έχει επηρεάσει και τον ίδιο μίλησε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος που έχουμε τη χαρά να τον απολαμβάνουμε μέσα από τη νέα σειρά του ANT1 «Ελεύθερος κι Ωραίος».

«Πολλοί αναγκάζονται να κάνουν άλλες δουλειές. Ο καθένας κουβαλά τον προσωπικό σταυρό του για να επιβιώσει. Με το θέατρο δεν ζεις, εκτός αν παίρνεις ποσοστά σε κεντρικό θέατρο. Ο καθένας όπως τα καταφέρει. Εγώ τα καταφέρνω», δήλωσε στο «Βήμα» ο ηθοποιός.

Πέρα όμως από τη δουλειά εξομολογήθηκε και την αγωνία του για τον κόσμο κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχει έρθει η χώρα.

«Εμείς οι ίδιοι διαμορφώσαμε το σημερινό αποτέλεσμα με τις πράξεις και τη νοοτροπία του κόσμου. Δεν ήμουν ποτέ της φιγούρας ή της σπατάλης. Η μόδα που υπήρχε και ο καθένας ήθελε διαμέρισμα και αυτοκίνητα επειδή το επέτρεπαν η αγορά και τα δάνεια δεν με αφορά και δεν μπήκα σε αυτή τη λογική.

Το προσωπικό συμφέρον μας έφτασε εδώ. Τώρα θα κοιτάξουμε αναγκαστικά αλλού. Το λάθος που έκανα ήταν ότι πήρα δάνειο για να αγοράσω ένα σπίτι. Τα χρήματα που πέρασαν όμως από τα χέρια μου τα ευχαριστήθηκα, τα επένδυσα σε μένα».