Μια γυναίκα με το όνομα Λόρα Μαρί (@lmegordon) προκάλεσε σάλο στα social media με μία φαινομενικά αθώα ανάρτηση για την… εργένικη συμπεριφορά του συζύγου και του γιου της κατά τη διάρκεια της απουσίας της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την nypost, ανήρτησε στο X (πρώην Twitter) — αν και το tweet φαίνεται να έχει πλέον διαγραφεί — ότι:
«Άφησα τον γιο μου στο σπίτι με τον σύζυγό μου για δύο μέρες, και το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν επέστρεψα ήταν: “Μπορώ να έχω ξανά σεντόνια στο κρεβάτι μου;”»
Ακολούθησε με διευκρίνιση: «ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ!»
Το tweet συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και διασκέδασε αρκετές μητέρες, αλλά άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από χρήστες που επέκριναν την ανάρτηση αλλά και τη δυναμική του γάμου και της γονεϊκότητας στην οικογένεια της Λόρα.
Ένας χρήστης σχολίασε: «Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να δημοσιεύεις για τον σύζυγό σου στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό οι άντρες δεν θέλουν να παντρευτούν πια.»
Άλλος πρόσθεσε με δυσπιστία: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω τέτοιες ιστορίες! Δεν χρησιμοποιούν οι άντρες σεντόνια;»
Η κριτική συνεχίστηκε: «Δεν σου φαίνεται κάπως τρελό που ο σύζυγός σου και ο γιος σου δεν μπορούν να στρώσουν ένα κρεβάτι; Τι θα κάνει στο πανεπιστήμιο; Θα το διορθώσετε αυτό τα επόμενα χρόνια;»
Οι απαντήσεις της μητέρας στην κριτική
Η Λόρα Μαρί, που φαίνεται πως γνωρίζει καλά τη δυναμική της οικογενειακής συνεργασίας, απάντησε με σαφήνεια: «Εγώ αναλαμβάνω τα ρούχα και ο σύζυγός μου τα ψώνια. Μοιραζόμαστε το μαγείρεμα και το καθάρισμα. Και, για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι ο άντρας μου νοιάζεται ιδιαίτερα για το πόσο καθαρά είναι τα σεντόνια του.»
Όταν το διαδικτυακό πλήθος στράφηκε κατά του γάμου της, δεν δίστασε να υπερασπιστεί τη σχέση της: «Με τον άντρα μου είμαστε τρελά ερωτευμένοι. Γιορτάζουμε 20 χρόνια γάμου τον Αύγουστο.»
Όσο για τον γιο της, ξεκαθάρισε: «Ο γιος μου είναι σχεδόν 13. Είναι αρκετά μεγάλος για να φροντίσει το θέμα μόνος του ή να ζητήσει βοήθεια από τον πατέρα του. Φταίνε και οι δύο. Εγώ απλώς διασκέδασα με την κατάσταση.»

Η περίπτωση της Αμάντα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στον διαρκή «πόλεμο της σύγχρονης γονεϊκότητας», παρόμοιο με την περίπτωση της Αμάντα (@free.as.amother) στο Instagram, που έγινε viral επειδή δεν έπαιζε με τα παιδιά της στο πάρκο.
«Ο γονιός τους δεν είναι γελωτοποιός τους», δήλωσε ένας υποστηρικτής της Αμάντα.
Άλλοι συμφώνησαν, λέγοντας ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διασκεδάζουν και να κοινωνικοποιούνται μόνα τους. Όπως και η Λόρα Μαρί, έτσι και η Αμάντα δέχθηκε σκληρή κριτική από τους «ειδήμονες» του διαδικτύου για τις επιλογές της στον τρόπο ανατροφής.
Σε σχετικό άρθρο του ΝτεΒόν Γκουντ στο Parents σχετικά με το περιστατικό με τα σεντόνια, ο συντάκτης αναφέρει ότι η συζήτηση δείχνει πώς «ορισμένοι κοινωνικοί κανόνες γύρω από τους γονεϊκούς ρόλους μπορούν να χρησιμοποιηθούν καταδικαστικά, ενώ συχνά το αρχικό σχόλιο είχε στόχο απλώς να προσφέρει μια δόση χιούμορ».
Ως λύση, προτείνει πως οι χρήστες των social media θα πρέπει να προσπαθούν «να μοιράζονται περισσότερες ιστορίες γονεϊκότητας με πλήρες πλαίσιο» και να παρεμβαίνουν «όταν κάποιος παρερμηνεύει σκόπιμα μια κατάσταση για να προσβάλει κάποιον άλλον».