Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega για την πίστη στην αγάπη, τη «χοντρή του Άδωνι», τον Γιώργο Νταλάρα, την άποψή του για τον Μητσοτάκη, τον Κασσελάκη και τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

«Σε αυτό το σπίτι ήρθα το 1993, έχω πολλές εικόνες κυρίως της Παναγίας. Η Παναγία είναι η μεγάλη μητέρα, η Πλατυτέρα, την επικαλούμαι ”Παναγία μου βοήθησε με να πω αυτό που πρέπει ή αυτό που χρειάζεται να πω”. Σε αυτή την πολύ δύσκολη και δυσοίωνη εποχή πρέπει πάντα να ξέρεις τον τρόπο & την ώρα που θα πεις κάτι, είναι όλοι αγριεμένοι, έτοιμοι να φάνε τον εαυτό τους. Συνεχίζω να επενδύω στην αγάπη, που άλλου θα δώσω; “Νεολαία, ορμάτε στην αγάπη”! Οι νέοι τα κάνουν όλα πιο εύκολα & γρήγορα, αλλά δεν πάνε στην ουσία», είπε αρχικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Για τα επαγγελματικά του υπογράμμισε πως, «Παιδί του σεβντά και της χαράς ήμουν. Έπαιρνα το αεροπλάνο από το μικρό περίσσευμά μου για ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη, είχα ερωτευτεί εκεί στην πόλη. Γράφω μουσική για τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή, άλλα και για την καλοκαιρινή επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή στο Άλσος, “Τότε, τώρα, πάντα”. Μελοποιώ ένα ποίημα από τα αρχεία της Βουλής & συνεχίζω τις παραστάσεις στο Άλσος κάθε Κυριακή στις 20:30 και θα πάμε μέχρι το Πάσχα. Πέρα από τα τραγούδια του νέου άλμπουμ “Τίγρης” που ο κόσμος τα αγάπησε, είναι ίσως το πιο ερωτικό μας πρόγραμμα».

«Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για…»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε αναφορικά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους στίχους του τραγουδιού «Άδωνις»: «Φυσικά και λέω το “Πάμε στον Άδωνι για καφέ” και μάλιστα την κάνω κιόλας την χοντρή. Η Άλκηστις το έκανε για δικούς της λόγους, επειδή είναι ζαβή ή είναι πολύ ευαίσθητη στα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Με τον Μπέο ναι, τη χοντρή όχι – δεν ξέρω τι. Φυσικά αγαπάω την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, της την έχω πει πολλές φορές, δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε σε ένταση, έτσι είναι οι μεγάλες σχέσεις στη ζωή. Να έρθει ένα καινούριο τραγούδι να μας ενώσει πάλι, έμενα την Άλκηστη & τη Λίνα Νικολακοπούλου, μοιραία και νομοτελειακά θα ξανασυναντηθούμε οι τρεις μας. Δεν με πείραξε που βγήκε η χοντρή από το στίχο, εγώ ο ίδιος κάνω κόψε-ράψε στα τραγούδια μου, απλώς έγινε πολλή φασαρία για το απολύτως τίποτε».

«Μάλωσα με την Άλκηστη όταν πήρε τα τραγούδια μου, τα ανέβασε στη νταλίκα και πήγε έξω από τον Μητσοτάκη να κάνει εκείνος την τρελή αποκριά στον κορονοϊό. “Τα πιο ωραία λαϊκά” μπορεί να το ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, άλλα δεν το έγραψα το τραγούδι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βεβαίως και χαιρέτησα τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ στο Ηρώδειο, και ο Μητσοτάκης να ερχόταν θα τον χαιρετούσα. Συμπαθώ τον Κασσελάκη, έχει ένα όνειρο για την πατρίδα του, άλλα δε δίνω δεκάρα τσακιστή για κανέναν πολιτικό πάνω από 10 λεπτά, ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα που λατρεύω. Δε θέλω να πριμοδοτήσω με προσωπική ψήφο κανέναν «κερατά» στην πολιτική», συμπλήρωσε.

«Βεβαίως και με αφορά που πέρασε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και πολύ μείναμε σε αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ότι μέσα στους ψηφοφόρους τους υπάρχουν κι εκείνοι που ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών δεν χωράει στη λογική τους. Όταν πας να υπερασπιστείς τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών εν ονόματι μίας κοινωνίας αφήνεις δυστυχώς-ευτυχώς τον Μητσοτάκη να φαίνεται πιο πρωτοποριακός από σένα. Έχω φίλους στο ΚΚΕ οι οποίοι προσωπικά δεν έχουν την άποψη που έχει το κόμμα, άλλα εκεί είναι σκληρά τα πράγματα, ”ό,τι πει το κόμμα”», σημείωσε αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αφήστε τον ήσυχο τον Γιώργο Νταλάρα…»

Για τον Γιώργο Νταλάρα, ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

«Λατρεύω Γιώργο Νταλάρα και τον “σκασμό” όλες. Να μην πηγαίνουν και κρέμονται τα παιδιά για δηλώσεις, παρόλο που εγώ πήρα το μέρος των παιδιών. Αφήστε τον ήσυχο τον Γιώργο Νταλάρα, δεν αλλάζει ο άνθρωπος, τέλος. Στο παρελθόν είχαμε «σκοτωθεί», μου έκανε μήνυση γιατί κάτι είχα πει για την Κύπρο. Δεν εκδικάστηκε, την απέσυρε τη μήνυση ο Νταλάρας μετά από καιρό, αυτός είναι ο Γιώργος, ή τον αγαπάς ή δεν τον αγαπάς, είμαστε πολύ φίλοι με τη γυναίκα του», υπογράμμισε.

Για τους νέους τραγουδιστές: «Θα έγραφα για οποιονδήποτε τραγουδιστή, αρκεί όλο μαζί να ήταν κάτι ζωντανό, να έχει κάτι να μας πει, να γουστάρουμε. Αυτά τα παιδιά, όπως ο Ρέμος, ο Βέρτης, η Πάολα, ο Αργυρός δεν με χρειάζονται, ποτέ δεν με χρειάστηκαν και η Βίσση που την αγαπώ τα τραγούδια μου τα λέει τώρα».

Τέλος προσέθεσε πως, «το πρωί που ξυπνάω σκέφτομαι να είμαι καλά εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ σας έχω και μία έκπληξη εδώ, μία παλιά φωτογραφία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, πολλά χρονιά πίσω. Η τελευταία μου σκέψη το βράδυ είναι ”Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με”».