Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας συνάντησε η δημοσιογράφος Όλγα Λαφαζάνη τον χρυσό Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, Πύρρο Δήμα ο οποίος αναφέρθηκε στον πρωταθλητισμό, το ενδεχόμενο της ενασχόλησής του με την πολιτική αλλά και το νέο κεφάλαιο στη ζωή του, την προπονητική.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εδώ ήρθα όταν το έφτιαχναν. Έχω παρακολουθήσει βήμα – βήμα όλο το χτίσιμο του μουσείο. Είμαι χαρούμενος που τα νέα παιδιά μπορούν να δουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε αρχικά ο Πύρρος Δήμας για το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας.
Σε ότι αφορά τον πρωταθλητισμό, σημείωσε: «Κάθε μέρα πήγαινα την προπόνηση και έλεγα: θέλω να κάνω το καλύτερο για μένα και για την χώρα μου. Σκαλοπατάκι-σκαλοπατάκι και μετά από 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερα και πέτυχα. Νιώθω ευλογημένος για την πορεία μου στον αθλητισμό. Στη Βαρκελώνη, ένα βράδυ πριν τον αγώνα έβρεξε, και πήρα το χρυσό. Μετά το είχα για γούρι να βρέχει μια μέρα πριν τον αγώνα. Το δωμάτιο ήταν το 111, η βαλίτσα που μου είχαν δώσει από την Ολυμπιακή Επιτροπή έγραφε 111, ήταν 11ος όροφος, στο 11 κτήριο. Όλοι άσσοι. Μετά ο Ιακώβου έλεγε ότι το 1 είναι για τον Πύρρο, ήξερε ότι μου ανέβαζε την ψυχολογία».

«Στην πορεία μου έχασα πράγματα από τα παιδιά μου»

«Στην πορεία μου έχασα πράγματα από τα παιδιά μου: την πρώτη τους λέξη, το πρώτο τους περπάτημα. Πράγματα που δεν γυρνάνε πίσω. Τότε είπα ότι εφόσον χάνεις τόσο σημαντικές στιγμές από τα παιδιά σου, τουλάχιστον αυτό που κάνεις κοίτα να το κάνεις καλά» εξομολογήθηκε ο Πύρρος Δήμας και πρόσθεσε: «Η οικογένειά μου με στήριζε πάρα πολύ. Στάθηκε βράχος δίπλα μου».

«Στη μεταβατική περίοδο που ήταν να αφήσω τον αθλητισμό γύρω στα 30 πέρασα ένα σοκ, μία κατάθλιψη. Μετά άρχισα να το συνειδητοποιώ, καταλαβαίνεις ότι στη ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα και συνεχίζεις. Ήμουν τόσο αφοσιωμένος στον πρωταθλητισμό που όταν μου είπε η γυναίκα μου ότι χρειαζόμαστε γάλα, ζάχαρη τη ρώτησα: 50 ευρώ φτάνουν;», παραδέχθηκε σε άλλο σημείο ο χρυσός ολυμπιονίκης.

«Με τον Ιακώβου σκοτωνόμασταν πολλές φορές»

«Είχα 10 προπονητές, είχα με όλους σχέσεις πατέρα-γιου. Με τον Ιακώβου σκοτωνόμασταν πολλές φορές. Πέρασα υπερκόπωση πολλές φορές, είχα υπερένταση και έχανα 2-2μιση κιλά σε ένα βράδυ», σημειώνει ο Πύρρος Δήμας, ενώ αναφορικά με τη φημολογούμενη συμμετοχή του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές απαντά: «Ρωτήστε τον πρωθυπουργό αν θα είμαι υποψήφιος. Δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση να σας πω. Μέσα από την πολιτική μπορείς να αλλάξεις πράγματα» σημείωσε ο Πύρρος Δήμας ενώ σε ότι αφορά την προπονητική, ανέφερε πως: «Είναι πολύ όμορφη πλευρά. Είναι πολύ σημαντικό να μεταδίδεις στους αθλητές την εμπειρία σου».