Ένα έντονο επεισόδιο είχε ο Άλεκ Μπάλντουιν με αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές το βράδυ της Δευτέρας, στη Νέα Υόρκη. Εκατοντάδες κατέβηκαν στους δρόμους, για να καταγγείλουν το Ισραήλ και τον πόλεμο που εξαπέλυσε κατά της Γάζας μετά τη σοκαριστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Μπάλντουιν περπατούσε κοντά στους διαδηλωτές, όταν εκείνοι τον εντόπισαν και όρμησαν προς το μέρος του, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει το Ισραήλ. Αστυνομικοί της Νέας Υόρκης χρειάστηκε να συνοδεύσουν τον ηθοποιό, ενώ ο ίδιος ο Μπάλντουιν τους απάντησε φωνάζοντας, αλλά γρήγορα αντιμετώπισε την οργή των διαδηλωτών.

«Κλείσε το γα…ο στόμα σου. Δεν έχεις καμία γα…η ντροπή», φώναξε ένας άνδρας στον ηθοποιό του Χόλιγουντ.

Όταν τον ρώτησαν αν καταδικάζει το Ισραήλ, ο Μπάλντουιν απάντησε: «Όχι, υποστηρίζω την ειρήνη για τη Γάζα». «Άντε γα…υ!» ήταν η απάντηση που πήρε.

«Κάνετε ηλίθιες ερωτήσεις», ακούστηκε ο Μπάλντουιν να λέει σε έναν από τους διαδηλωτές. «Κάνε μου μια έξυπνη ερώτηση και θα σου απαντήσω».

Η αντιπαράθεση έληξε, όταν ο Μπάλντουιν κατάφερε να μπει σε ένα κτίριο. «Παρεμπιπτόντως, η καριέρα σου πάει κατά διαόλου», φώναξε ένας διαδηλωτής στον 65χρονο, καθώς έκλεινε η πόρτα πίσω του.

Μια πηγή από το περιβάλλον του Μπάλντουιν δήλωσε στο The Messenger ότι ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός προσεγγίστηκε «επιθετικά», ενώ πήγαινε να διδάξει εθελοντικά ένα μάθημα υποκριτικής.

«Δεν είχε καμία πρόθεση να πάει στη διαμαρτυρία και δε συμμετείχε με κανέναν τρόπο», δήλωσε η πηγή. «Τον προσέγγισαν επιθετικά και επανειλημμένα. Η αστυνομία επενέβη για να αποφευχθεί περαιτέρω αντιπαράθεση και να μπορέσει να φτάσει με ασφάλεια στο μάθημα».