Μπορεί η Τέιλορ Σουίφτ να βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, το 2016, όμως, η ποπ σταρ είχε πέσει πολύ χαμηλά. Η ίδια μίλησε για τη διαμάχη που είχε με το τότε ζευγάρι Κάνιε Γουέστ και Κιμ Καρντάσιαν, ενώ εξέφρασε πόσο είχε επηρεαστεί ψυχολογικά από όλα όσα είχαν γίνει τότε.

Η 33χρονη σταρ, που ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023 από το περιοδικό TIME, μίλησε στη συνέντευξή της για το πόσο την είχαν ρίξει όλα όσα έγιναν το 2016. Εκείνη την περίοδο, ο ράπερ είχε βγάλει το τραγούδι «Famous», στο οποίο ανέφερε σε έναν στίχο: «Me and Taylor might still have sex, why? I made that b…h famous» (εγώ και η Τέιλορ ίσως κάνουμε ακόμα σεξ, γιατί; Εγώ την έκανα διάσημη). Η Τέιλορ Σουίφτ είχε αρνηθεί πως ενέκρινε αυτόν τον στίχο, όμως, η τότε σύζυγος του Γουέστ, Κιμ Καρντάσιαν, είχε δημοσιεύσει μια παραποιημένη ηχητική κλήση μεταξύ των τριών, μπερδεύοντας τον κόσμο και κάνοντας τη Σουίφτ να φαίνεται ψεύτρα.

Σύμφωνα με το People, η Τέιλορ Σουίφτ εξήγησε πως μετά από εκείνο το περιστατικό και την αντίδραση του κόσμου ένιωθε πως «η καριέρα της είχε πεθάνει», προσθέτοντας: «Έπεσα πολύ χαμηλά ψυχολογικά, σε ένα σημείο που δεν είχα ξαναφτάσει ποτέ».

«Πήραν την καριέρα μου μέσα από τα χέρια μου. Έχετε μια πλήρως κατασκευασμένη σκευωρία, σε ένα παράνομα ηχογραφημένο τηλεφώνημα, το οποίο η Κιμ Καρντάσιαν επεξεργάστηκε και στη συνέχεια το δημοσίευσε, για να πει σε όλους ότι ήμουν ψεύτρα», είπε η Τέιλορ Σουίφτ.

«Έφτασα σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Μετακόμισα σε άλλη χώρα. Δεν έβγαινα από το σπίτι μου για ένα χρόνο περίπου. Φοβόμουν να απαντήσω στα τηλέφωνα και έδιωξα ανθρώπους από τη ζωή μου, γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν πια. Έφτασα στον πάτο», ανέφερε χαρακτηριστικά η 33χρονη σταρ.

Ακόμα και μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ της «Reputation» και το τραγούδι «Look what you made me do», με το οποίο είχε κάνει φοβερό comeback, η Τέιλορ Σουίφτ εξακολουθούσε να νιώθει άβολα με τις αντιδράσεις του κόσμου. «Νόμιζα ότι εκείνη η στιγμή θα με καθόριζε αρνητικά για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Στο τέλος, όμως, κατάλαβε πως αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να εστιάσει στη δουλειά της και να επιμείνει σε αυτή. «Προσέχω πολύ και είμαι ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα να το κάνω αυτό σε αυτό το επίπεδο, γιατί μου το έχουν στερήσει στο παρελθόν. Έχω μάθει ένα πράγμα: Η αντίδρασή μου σε οτιδήποτε συμβαίνει, καλό ή κακό, είναι να συνεχίσω να φτιάχνω πράγματα. Να συνεχίσω να κάνω τέχνη».

«Αλλά έμαθα επίσης ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να νικήσεις τους εχθρούς σου», αποκάλυψε. «Κάθε φορά, τα σκουπίδια απομακρύνονται μόνα τους».