Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες γύρω από την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις» στις ζωντανές τις εμφανίσεις. Ανάμεσα σε όσους τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα ήταν και η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή μέσα από την κάμερα της «Super Κατερίνας».

«Για να γίνει κάτι τέτοιο είναι επιρροή από αλλού. Δεν έχει κάτι κακό η λέξη χοντρή» τόνισε αρχικά η πρώην παίκτρια του Big Brother.

«Για ποιον λόγο είναι κακή η λέξη “χοντρή”; Σαν να λέμε “μην λες ψηλέ” γιατί είναι κακό το “ψηλός”» συνέχισε.

«Μου κακοφαίνεται σαν χοντρή που είμαι όταν προσπαθείς να κάνεις τη λέξη να μην υπάρχει. Υπάρχουμε οι χοντροί. Χάνουμε το μέτρο γιατί μόνοι μας θεωρούμε ότι είναι κακή η λέξη» κατέληξε.

Δανάη Μπάρκα: «Μου φαίνεται υπερβολή όλο αυτό με το body shaming»

Αλλά και η Δανάη Μπάρκα ακούγοντας τα όσα είπε σήμερα ο Νίκος Βέρτης για το ζήτημα συμφώνησε μαζί του τονίζοντας πως θεωρεί «υπερβολή» όλο αυτό που γίνεται με το body shaming.

«Η λέξη χοντρή υπάρχει και δεν θα τη διαγράψουμε από το λεξιλόγιο νομίζω. Κι εγώ όταν βάζω κιλά, λέω ότι είμαι χοντρός. Οποιαδήποτε λέξη χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος, ανάλογα από την οπτική που θα τη δεις, υπάρχει ένας αρνητισμός. Σημασία έχει πως θα το εκλάβεις και μια αδύνατη, μπορείς να την πεις ξερακιανή. Ο τρόπος που παρουσιάζεις κάτι έχει σημασία. Εγώ δε θα ξεχάσω στην Ολλανδία, στο σχολείο, ότι όταν θέλανε να με προσβάλλουν στην τάξη με φωνάζανε “Έλληνα”. Σταματήσανε όταν κατάλαβαν ότι δεν ενοχλούμαι και είμαι περήφανος γι’ αυτό» ανέφερε ο Νίκος Βέρτης και η Δανάη Μπάρκα τοποθετήθηκε:

«Θεωρώ ότι εμείς κάνουμε τις λέξεις να έχουν ρατσιστική χροιά… Ένα τραγούδι με τέτοια μελωδία, που δεν είναι ένα τραγούδι που βρίζει τους ανθρώπους ή λέει ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να είναι έτσι. Είναι μια λέξη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες. Και το λέω εγώ που θα μπορούσα όντως να είμαι από την αντίπερα όχθη. Παρ’ όλα αυτά, μου φαίνεται υπερβολή όλο αυτό με το body shaming. Όλα θέλουν ένα μέτρο. Το να περιγράφεις έναν άνθρωπο δεν είναι βρισιά, το να λες “θέλω να εξαφανιστούν όλες οι χοντρές”, αυτό ναι, είναι μίσος» είπε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα.