Ο Άγιος Νεκτάριος, νεοφανής και λίαν δημοφιλής άγιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, τιμάται στις 9 Νοεμβρίου. Ο κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς είναι μέσα στην καρδιά της Μαρίας Μενούνος και όχι χωρίς λόγο. Η παρουσιάστρια που διανύει την πιο όμορφη περίοδο της ζωής καθώς ύστερα από προσπάθεια ετών απέκτησε το πρώτο παιδί της – ήρθε στις 23 Ιουνίου μέσω παρένθετης μητέρας μετά από μια δεκαετία αγώνων -, πάλεψε νωρίτερα με τον καρκίνο στο πάγκρεας όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση («Όταν μου είπαν ότι έχω πάλι καρκίνο, είπα θα έχω μωρό και δεν θα είμαι εδώ να τη γνωρίσω;» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα είχε καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

Με μια ανάρτηση η Μαρία Μενούνος τίμησε με τη σειρά της την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου, αναρτώντας την φωτογραφία της από το ταξίδι της το περασμένο καλοκαίρι στην Αίγινα και το προσκύνημά της.

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Νεκτάριο σήμερα, την ονομαστική του εορτή. Στις 9 Νοεμβρίου η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού της Αίγινας. Θεωρείται ο προστάτης Άγιος των ανθρώπων που έχουν καρκίνο, καρδιακά προβλήματα, αρθρίτιδα, επιληψία και άλλες ασθένειες. Χαρίζει θαύματα σε όλους όσους πιστεύουν σε αυτόν ανεξαρτήτως θρησκείας, συμπεριλαμβανομένων εμού και των αγαπημένων μου προσώπων και είμαι τόσο ευγνώμων!!! Το ταξίδι μου στην Αίγινα σήμαινε τόσα πολλά για μένα και συνεχίζω να τον έχω κοντά στην καρδιά μου».

Η επίσκεψή της στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας το καλοκαίρι, ήταν ουσιαστικά ένα τάμα που έγινε πραγματικότητα, όπως περιέγραψε τότε στην ανάρτησή της, στην οποία γονατισμένη προσεύχεται. «Ήθελα να πω ευχαριστώ για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες ευλογηθήκαμε», μεταφέροντας όλα όσα συγκινητικά βίωσε σε αυτή την αποστολή της – όπως την αποκάλεσε στην μακροσκελή της τότε ανάρτηση. Μεταξύ άλλων τότε έγραψε «Έμεινα με το αυτί μου στον τάφο για πολλή ώρα. Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και είπα σε παρακαλώ κάνε το αναμφισβήτητο. Δεν θέλω να φύγω από εδώ χωρίς να είμαι σίγουρη αν σε άκουσα. Καθώς προσευχόμουν για τους ανθρώπους στη ζωή μου που έχουν καρκίνο άκουσα έναν τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω “τον ακούω!”. Ήταν σίγουρα αδιαμφισβήτητο. Μου αρέσει να λέω να πιστεύετε στο απίστευτο γιατί τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύετε στον Άγιο Νεκτάριο».