Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιδηρόπουλο έδωσε ο Χρήστος Σαντικάι και σε αυτή ο τραγουδιστής και μουσικός μίλησε για τον ερχομό του παιδιού του και πόσο έχει αλλάξει η ζωή του και της συζύγου του, Λάουρα Νάργες, τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τον ρατσισμό που έχει βιώσει λόγω της καταγωγής του.

«Αλλάζω τις πάνες του παιδιού μου. Δηλώνω “μουσικός χαζομπαμπάς”. Ο γιος μου μπορεί να πει έμενα μαμά και τη Λάουρα μπαμπά, επειδή απλά ξέρει τις λέξεις. Η Λάουρα του μιλάει μόνο γερμανικά κι εγώ ελληνικά. Είμαι ερωτευμένος με τον γιο μου. Δεν μπορώ να σας πω αν θα παντρευτώ γιατί μπορεί να προδοθώ», είπε αρχικά ο Χρήστος Σαντικάι για να προσθέσει για το πώς είναι η σύντροφός του ως μητέρα, αλλά και να μιλήσει για το αν έχει αλλάξει η σχέση με την γυναίκα της ζωής του – με την οποία όπως έχει αποκαλύψει ήταν ερωτευμένος από μικρός – τώρα που δεν είναι πια οι δυο τους: «Η Λάουρα είναι Γερμανίδα μάνα. Δεν υπάρχει υγιές ζευγάρι που να μην έχει περάσει κρίσεις στη σχέση του. Θέλω η Λάουρα να είναι όπως θέλει η ίδια, θα είμαι πάντα δίπλα της. Θα ήθελα μία κόρη. Αν είμαι τώρα χαζομπαμπάς με τον γιο μου, αν έρθει η κόρη θα είμαι βλάκας, εντελώς».

Για τη συνέχεια ο Χρήστος Σαντικάι προέβη σε μια αποκάλυψη και ανέφερε τι τον ενοχλούσε στο παρελθόν αναφορικά με την καλλιτεχνική του πορεία: «Συγκινητική στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν μου έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μία επιστολή και ένιωσα τον Θεό πιο κοντά μου. Όταν ήμουν έφηβος με ενοχλούσε που με είχαν ταυτίσει με τους εκκλησιαστικούς ύμνους που τραγουδούσα» είπε την κριτική που δεχόταν για την επιλογή των τραγουδιών που έκανε στην εφηβική του ηλικία.

Κλείνοντας, ο Χρήστος Σαντικάι σχολίασε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί λόγω της καταγωγής του: «Να κάτσω να σκεφτώ γιατί είμαι Αλβανός; Είναι λίγο αστείο» υπογράμμισε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και μικξρό δείγμα του τι έχει αντιμετωπίσει παραμένει η on air ερώτηση «τι ράτσα είναι ο Σαντικάι» που έκανε τον Νοέμβριο του 2021 η Μάρα Μεϊμαρίδη στη Λάουρα Νάργες που τότε ήταν σε σχέση μαζί του και ήταν καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα». Ερώτηση που προκάλεσε πανικό από την ίδια κιόλας στιγμή και οδήγησε στην συγνώμη της συγγραφέως. «Αυτά τα σχόλια από μικρός, όταν δεχόμουν bullying, έχω ένα ειδικό φίλτρο που είναι σαν να μπαίνουν από εδώ και να βγαίνουν από εκεί» είχε τοποθετηθεί τότε ο Χρήστος Σαντικάι.