Νέα δράματα για τους γαλαζοαίματους της Βρετανίας… Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να μην έλαβε πρόσκληση για να παρευρεθεί στο πάρτι για τα 75α γενέθλια του πατέρα του βασιλιά Καρόλου και οι εντάσεις μεταξύ των «γαλαζοαίματων» του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της προσοχής.

Η πλευρά του πρίγκιπα Χάρι λέει πως η αποκάλυψη που έκανε η βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times» δεν παρουσιάζει όλη την αλήθεια.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο βασιλιάς Κάρολος θα γιορτάσει τα γελέθλιά του στο Clarence House στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου, ανέφερε η ίδια πηγή. Εκεί θα βρίσκονται τα στενότερα μέλη της οικογενείας του, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον και φυσικά η βασίλισσα Καμίλα. Μαντέψτε ποιοι θα λείπουν; Ο πρίγκιπας Χαρι και το έτερόν του ήμισυ, η Μέγκαν Μαρκλ.

«Σε απάντηση των όσων δημοσιεύθηκαν στα βρετανικά ΜΜΕ, δεν υπήρξε ποτέ καμία επαφή σχετικά με κάποια πρόσκληση στα γενέθλια του μεγαλειότατου», ανέφερε εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι στην αμερικανική εφημερίδα «New York Post».

Πολλά έχουν αλλάξει σε πέντε χρόνια

Το 2018, πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν καθυστέρησαν το μήνα του μέλιτος που είχαν σχεδιάσει προκειμένου να γιορτάσουν με τον Κάρολο τα 70ά του γενέθλια. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε κι έχουν συμβεί πάρα πολλά.

Ο Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και ζουν πια στην Καλιφόρνια. Ο Χάρι τα έβαλε με όλα τα μέλη της οικογένειάς του είτε σε συνεντεύξεις που παραχώρησε είτε μέσω του best-seller βιβλίου του «Spare» και φέρεται να μην συναντήθηκε κατ’ ιδίαν ούτε με τον πατέρα του ούτε με τον αδερφό του όταν παρευρέθηκε στην κηδεία της γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ. Παράλληλα, η σύζυγός του άφησε αιχμές στο podcast της για τη βασιλική οικογένεια και τη συμπεριφορά της.

Στο Μπάκιγχαμ, τώρα, ιδίως η Καμίλα είναι πληγωμένη με τα σχόλια του Χάρι για τον τρόπο που την παρουσίασε στο βιβλίο του. Η Φιόνα Πέτι-Φιτζμόρις, φίλη της Καμίλα και μαρκησία του Λάνσνταουν μίλησε στους «The Times» και είπε: «Φυσικά την πείραξε, αλλά δεν την έχει καταβάλλει κιόλας. Η φιλοσοφία της είναι “μην το κάνεις θέμα και θα περάσει – όσα λιγότερα ειπωθούν, τόσο γρηγορότερα όλα θα επανέλθουν στο κανονικό τους”».