Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», Ντάνιελ Νούρκα, μίλησε στην Super Κατερίνα για το πώς έχει αντιμετωπιστεί για την αλβανική καταγωγή του με αφορμή και τα όσα είπε προ ημερών η Ελένη Φουρέιρα, η οποία αποκάλυψε τον λόγο που στο ξεκίνημά της στο τραγούδι έκρυψε την καταγωγή της. «Είπαν “έλα τώρα το αλβανάκι που θέλει και καριέρα”», «Θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό, για να μην έχω αγκάθι στην ψυχούλα μου και να πω “Παιδιά είμαι από την Αλβανία”. Δεν είναι σούπερ;».

«Δεν έχω ακούσει σχόλια παρόμοια με αυτά που δέχτηκε η Ελένη Φουρέιρα στην δουλειά μου, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν υπάρξει. Μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει μια δεκαετία. Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο ευτυχώς. Ο ρατσισμός δεν έχει εξαλειφθεί αλλά έχει μειωθεί. Βλέπω στις νέες γενιές ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός» δήλωσε με τη σειρά του ο ηθοποιός και στη συνέχεια μίλησε για τη στιγμή που είχε σκεφτεί να αλλάξει το όνομά του.

«Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να αλλάξει όνομα. Δεν μου έχει ζητήσει κάνεις να αλλάξω το επίθετό μου. Εξάλλου αυτό είναι το επίθετό μου. Θυμάμαι όταν έκανα την ελληνοποίηση που πήρα την ταυτότητα, όπως περπάταγα προς το δημαρχείο μου είχε περάσει από το μυαλό να το κάνω Δανιήλ Νούρκα, αλλά φευγαλέα μόνο. Μία κυρία που έγραφε εκεί, μου είπε “Ντάνιελ ε;” Της είπα “μήπως σου αρέσει το Δανιήλ;” Και μου λέει όχι μωρέ μία χαρά είναι. Ωραία της λέω, γράψε το. Ήταν στα πλαίσια του αστείου. Αυτό είναι το όνομά μου, τι να κάνουμε;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Νούρκα.