Η απόφαση μιας μητέρας να γράψει το σπίτι της αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων στον γιο της έχει προκαλέσει οργή στην οικογένεια και στο διαδίκτυο, αφήνοντάς τη να ανησυχεί ότι κάνει ένα τεράστιο λάθος. Η σαστισμένη γυναίκα, αποκάλυψε το οικογενειακό της δίλημμα σε μια δημοφιλή ομάδα του Reddit, όπου οι χρήστες μοιράζονται τα διλήμματά τους και ζητούν γνώμες.

«Μήπως κάνω λάθος που αφήνω το σπίτι σε ένα παιδί;» διερωτήθηκε η εκνευρισμένη μαμά, πριν μιλήσει για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. «Το σπίτι μας ανήκει στην οικογένεια εδώ και γενιές», εξήγησε. «Βρίσκεται σε ένα κτήμα με μερικές εκατοντάδες στρέμματα γης και το ίδιο το κτίριο είναι ηλικίας διακοσίων ετών. Ομολογουμένως, έχει τα ελαττώματά του και το μέγεθός του κάνει τη διαχείρισή του λίγο δύσκολη, αλλά είναι ένα υπέροχο σπίτι. Η πιο πρόσφατη εκτίμησή του ήταν λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια».

Η γυναίκα συνέχισε δηλώνοντας ότι οι δύο ενήλικοι γιοι της έχουν και οι δύο τα δικά τους σπίτια και είναι «ως επί το πλείστον οικονομικά σταθεροί». Σύμφωνα με την ίδια, ο μεγαλύτερος γιος, ο οποίος είναι παντρεμένος χωρίς παιδιά, ζει σε κοντινή απόσταση, ενώ ο μικρότερος γιος, ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, ζει πέντε ώρες μακριά με το αυτοκίνητο.

Η γυναίκα και ο σύζυγός της σχεδίαζαν αρχικά να μοιράσουν το σπίτι και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία ισομερώς, ώστε το σπίτι να αποτελέσει «τόπο συνάντησης» για τα δύο αγόρια τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνομιλίας, ο μικρότερος γιος παραδέχτηκε ότι δεν είχε σχέδια να επιστρέψει στην περιοχή με τη σύζυγό του και τα μικρά παιδιά του, αφήνοντας τη μητέρα να αισθάνεται «απογοητευμένη».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το nypost.com, η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να τροποποιήσουν τη διαθήκη τους, αφήνοντας στον μεγαλύτερο γιο τους το σπίτι των 3 εκατομμυρίων δολαρίων και δίνοντας στον μικρότερο γιο όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία – τα οποία ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ηλικιωμένο ζευγάρι

Υπήρχε, όμως, μια παγίδα…

«Το σπίτι δεν μπορεί να πουληθεί ούτε από εμάς ούτε από κανέναν από τους δύο γιους», έγραψε η μαμά στο τέλος της ανάρτησής της. «Πριν από πολύ καιρό, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έκαναν μια συμφωνία με την πόλη να πληρώνουν λιγότερους φόρους ακίνητης περιουσίας με αντάλλαγμα η γύρω έκταση να έχει δημόσια μονοπάτια. Έχει επίσης μια πρόβλεψη ότι το σπίτι δεν μπορεί να πωληθεί δημόσια. Αν δεν θέλαμε πλέον το ακίνητο, η πόλη θα το αγοράσει στην αξία της γης».

Ο μεγαλύτερος γιος ήταν «τουλάχιστον αναστατωμένος» και συμπεριφερόταν σαν «παλιόπαιδο», δήλωσε η μητέρα. Ο θιγμένος κληρονόμος άρχισε, μάλιστα, να απειλεί τους γονείς του, ότι θα τους εγκαταλείψει όταν μεγαλώσουν, εξαιτίας της απόφασής τους να του δώσουν το σπίτι που δεν θα μπορούσε να πουλήσει, ενώ στον μικρό του αδελφό παραχωρήθηκε το σύνολο των μετρητών και των επενδύσεων των γονέων τους.

«Ο μικρότερος γιος μου είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά ο μεγαλύτερός μου όχι», έγραψε η μαμά. «Αργότερα είπε ότι τώρα ξέρει ότι ευνοούμε τον αδελφό του και θα το έχει αυτό κατά νου όταν προκύψει θέμα φροντίδας ηλικιωμένων».

Βροχή τα σχόλια

Η ιστορία της γυναίκας προκάλεσε περισσότερες από 2.000 απαντήσεις, με την πλειονότητα των χρηστών να λέει ότι ήταν άδικη απέναντι στον μεγαλύτερο γιο της αφήνοντάς του το σπίτι. «Ξέρω ότι το σπίτι είναι σημαντικό για εσάς, αλλά κανένα από τα παιδιά σας δεν το θέλει. Θα είναι καλύτερα να κανονίσετε μια πώληση σε κάποιον που θα το αγαπήσει και θα το διαφυλάξει στο μέλλον. Διαφορετικά, αφήστε το και στα δύο παιδιά και θα κανονίσουν την πώληση όταν φύγετε», ανέφερε ένας χρήστης.

«Προφανώς προτιμάτε τον μικρότερο γιο. Κανένας από τους δύο δεν το θέλει, οπότε δίνετε το σπίτι στον λιγότερο ευνοημένο γιο και δύο εκατομμύρια στο μωρό σας», συμφώνησε ένας άλλος. «Είσαι λάθος γιατί λες ψέματα στους ανθρώπους εδώ για να φαίνεσαι καλύτερα. Αν δεν μπορείτε να πουλήσετε το σπίτι, δεν αξίζει 3 εκατομμύρια. Μη φτιάχνετε ένα φανταστικό νούμερο για να φανεί ότι δεν είναι μια απαίσια συμφωνία για τον μεγαλύτερο γιο σας».