Από το βράδυ της Τρίτης (5/9), τότε που μέλη του πληρώματος Blue Horizon έσπρωξαν τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη στη θάλασσα, όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο που ήταν προς αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα τον πνιγμό του, η οργή, ο πόνος, η ντροπή, ο θυμός, η αγανάκτηση ξεχειλίζουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι διαμαρτυρίες για την εν ψυχρώ δολοφονία του νέου, με απόντες το λιμενικό και τους ανθρώπους του πλοίου να αντιμετωπίζουν τον θάνατό του με αδιαφορία γυρίζοντας την πλάτη σαν να μη συνέβη τίποτα, ξεκινώντας το ταξίδι τους χωρίς καμιά ενοχή και τύψη, συνεχίστηκαν και την Πέμπτη (7/9) στα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας.

Τα social media έχουν κατακλύσει δημοσιεύσεις για την απανθρωπιά, την ασχήμια, την αποκτήνωση, τη θηριωδία και μία ανάρτηση πήρε γρήγορα μεγάλη προβολή. Αυτή του αντιεισαγγελέα Ηρακλείου, Στάθη Θεοφανίδη.

«Στα νερά αυτά, χτες βράδυ, πνιγήκαμε όλοι.. μαζί του.. πιθανόν να τους χαμογελούσε όταν έφευγε, η αγαθή καρδιά δεν γνωρίζει από την απανθρωπιά. πνίγηκε η ψυχή μας, δεν ναυάγησε, βυθιστήκαμε…κι επειδή η μάνα του δεν ζει, ας τον θρηνήσουμε εμείς. Αυτόν και τους εαυτούς μας. Ο τόπος αυτός είχε κάποτε ανθρώπους.. τώρα μόνο ουρλιαχτά λύκων, κάθε είδους, παντού.. Αντώνη, συγγνώμη, μην τα πεις στον Θεό…για ακόμη μια φορά, δείξε μας πώς είναι η ανθρωπιά…Θ.Σ» έγραψε ο αντιεισαγγελέας Στάθης Θεοφανίδης σε ανάρτησή του στο Faceboook με αμέτρητους χρήστες να αναδημοσιεύουν και να σχολιάζουν τα λόγια του για τον θάνατο του Αντώνη.

«Στα νερά αυτά, χτες βράδυ, πνιγήκαμε όλοι.. μαζι του.. πιθανόν να τους χαμογελούσε όταν έφευγε, η αγαθή καρδιά δεν…

Posted by Stathis Theofanidis on Wednesday, September 6, 2023