Δεν θα καταφέρει να εμβολιάσει το το 60% του πληθυσμού κατά του κορονοϊού έως το φθινόπωρο η Ρωσία, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στόχος που είχε θέσει για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας θα μετατεθεί χρονικά, καθώς οι ρυθμοί εμβολιασμού δεν ήταν μέχρι στιγμής οι αναμενόμενοι.

«Είναι προφανές ότι δεν θα είναι εφικτό να εμβολιασθεί το 60% έως το φθινόπωρο, βλέπουμε ότι μόνο αυτή την εβδομάδα άρχισε λίγο-πολύ να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που επιθυμούν να εμβολιασθούν, ενώ πριν η δυναμική εμβολιασμού ήταν δυστυχώς σε χαμηλά επίπεδα, παρότι το κράτος δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις γι αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο στόχος επίτευξης συλλογικής ανοσίας «θα μετατεθεί για αργότερα».

Κορονοϊός: Η έξαρση κρουσμάτων αποδίδεται στη μετάλλαξη Δέλτα

Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, με την οποία έχει μολυνθεί το 90% όλων των νέων κρουσμάτων αλλά και στην διστακτικότητα πολλών Ρώσων να εμβολιασθούν.

Λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασθέντων, παρότι ο εμβολιασμός είναι ελεύθερος και παρά την ευρεία διάθεση εμβολίων, οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες με συμμετοχή των εμβολιασθέντων σε κληρώσεις στις οποίες μπορεί να κερδίσουν ένα αυτοκίνητο ή ένα διαμέρισμα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προέβη στις δηλώσεις αυτές, αφότου ο ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός Dozd μετέδωσε ότι η Ρωσία δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του εμβολιασμού του 60% του πληθυσμού έως το φθινόπωρο.

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της Ρωσίας άρχισε στις 18 Ιανουαρίου. Για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα πρέπει να εμβολιασθεί το 60% του πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 69 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε πρόσφατα ότι το 60% του πληθυσμού της Ρωσίας πρέπει να έχει εμβολιασθεί έως το φθινόπωρο. Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει επίσης ότι το Σεπτέμβριο του 2021 θα επιτευχθεί συλλογική ανοσία.

Χθες, ο Ρώσος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν εμβολιασθεί 23 εκατομμύρια άνθρωποι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.