Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών με κεντρικό θέμα τα θρομβωτικά επεισόδια μετά από τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr η επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγή των ηλικιακών κριτηρίων αλλά να συστήσει στις γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-49 ετών να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο.

Στις 18:00 αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια κα Μαρία Θεοδωρίδου, καθώς αναμένονται και διευκρινίσεις για το τι πρόνοια θα υπάρξει με όσες γυναίκες αυτών των ηλικιών έχουν ήδη κλείσει εμβόλιο με αυτό της AstraZeneca.

AstraZeneca: Ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό που σήμανε συναγερμό

Η 63χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με θρόμβωση από τον Απρίλιο, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (25/5).

Σύμφωνα με το stonisi.gr η γυναίκα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου, έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο. Η 63χρονη, λίγες ημέρες πριν νοσηλευτεί είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό.