Δωρεάν εμβολιασμοί κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου για τους κατοίκους μικρών Κυκλαδίτικων νησιών από την Ομάδα Αιγαίου με την υποστήριξη της Pfizer Hellas

Η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas, συνεχίζοντας την επιτυχημένη τους συνεργασία, υλοποίησαν άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών, με τη διενέργεια δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, κατά τη διάρκεια του Διάπλου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-12 Οκτωβρίου 2014.

Η αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, αφότου παρέλαβε πεντακόσια εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, δωρεά της Pfizer Hellas, απέπλευσε με πάνω από 50 εθελοντές, για τα νησιά Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα, όπου πραγματοποίησε εμβολιασμούς σε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς, εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, δερματολόγος, χειρουργός κ.α) πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα αγροτικά ιατρεία σε κάθε νησί αλλά και κατ’ οίκον επισκέψεις στους κατάκοιτους κατοίκους. Τέλος, έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από γιατρούς εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου για τη σημασία της πρόληψης σε θέματα υγείας και της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, όπως ο εμβολιασμός κατά λοιμωδών νοσημάτων και η τακτική άσκηση.

H κα. Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas δήλωσε σχετικά: «Φορείς που προωθούν τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς, όπως η Ομάδα Αιγαίου, αποτελούν για εμάς πολύτιμους συνεργάτες και συμμάχους στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με τη δράση αυτή, δίνουμε έμφαση στον τομέα της πρόληψης, μέσω της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όπως είναι ο εμβολιασμός, που αποτελεί αποδεδειγμένα ένα από τα περισσότερο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία».

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο™

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

Ομάδα Αιγαίου
Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά και προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες όσο και υπηρεσίες υποστήριξης των πάσης φύσεων αναγκών των κατοίκων τους. Στα πλαίσια των ιατρικών υπηρεσιών που εκτελούνται, κάθε χρόνο περιλαμβάνονται ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Η Ομάδα Αιγαίου λειτουργεί αμιγώς εθελοντικά, μέσα από την αυτοδιάθεση των μελών και φίλων της και το πνεύμα συλλογικότητας που την διέπει. Οι δραστηριότητές της διακρίνονται σε αποστολές ανθρωπιστικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στα νησιά του Αιγαίου και σε άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις γύρω από τους σκοπούς της Ομάδας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.