Για κάποιους το βράδυ του Σαββάτου σημαίνει καναπές, ταινία και φαγητό απ’ έξω. Για άλλους σημαίνει έξοδος για ποτά με φίλους.

Για πολλούς όμως σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό. Σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να απολαύσουν… τις χαρές του σεξ, χωρίς άγχος και βιασύνες!

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Lovehoney.com, το Σάββατο είναι η πιο δημοφιλής ημέρα για «τις χαρές της κρεβατοκάμαρας», καθώς την επιλέγουν τα περισσότερα ζευγάρια, προκειμένου να έρθουν πιο… κοντά κάτω από τα σεντόνια τους!

Το Σάββατο επιλέγει το 44% των ζευγαριών, ενώ ακολουθούν οι Κυριακές με ποσοστό 24% και οι Παρασκευές με 22%.
Κι αυτό δεν οφείλεται σε κάποιον ιδιαίτερο παράγοντα που «ξυπνά» άγριες διαθέσεις στα ζευγάρια, αλλά στο γεγονός ότι είναι η μόνη μέρα που… βολεύει, και συγκεκριμένα στις 7:37 το απόγευμα!

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές οι περισσότεροι νιώθουν διάθεση για σεξ γύρω στις 4 και μισή, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά καταλήγουν στο κρεβάτι μερικές ώρες μετά.

Σύμφωνα με την έρευνα πολύ λίγοι είναι αυτοί που ενεργούν αυθόρμητα σε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ, κάτι που εξηγεί αυτό το «τρίωρο κενό» μεταξύ διέγερσης και… σεξουαλικής ικανοποίησης.

Πάνω από τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι είναι τόσο απασχολημένα στην καθημερινότητά τους, που προγραμματίζουν συγκεκριμένη μέρα για σεξ στο ημερολόγιό τους.

Ανεξάρτητα όμως από το τι ώρα, κάθε πότε και πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ζευγάρι, «το μόνο σίγουρο», είπε στη Daily Mail ο ιδρυτής του ιστότοπου Lovehoney, Richard Longhurst, «είναι ότι τα ζευγάρια που έχουν καλή σεξουαλική ζωή, έχουν πολύ καλές σχέσεις και περνάνε καλά μέσα σε αυτές».