Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό, το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργανώνουν ομιλία με θέμα Διαταραχές Ροής της Ομιλίας: Νέα Δεδομένα-Νέες Προσεγγίσεις, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010.

Η ομιλία απευθύνεται σε ενήλικα πρόσωπα που τραυλίζουν και σε εφήβους, σε γονείς παιδιών που τραυλίζουν και σε εκπαιδευτικούς. Ομιλητής θα είναι ο θεραπευτής λόγου και ομιλίας και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού, Γιώργος Φούρλας, M.Ed., M.Sc.SLT, MRCSLT.

Στόχος της ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενημέρωση των γονέων και των προσώπων που τραυλίζουν στις σύγχρονες απόψεις για τον τραυλισμό και τη θεραπεία του, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, και η συζήτηση σε θέματα που τους απασχολούν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό υποστηρίζεται από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, το οποίο διοργανώνει κάθε Οκτώβριο ένα διαδικτυακό συνέδριο για τον τραυλισμό στον ιστότοπο http://www.mnsu.edu/comdis/kuster/stutter.html.

Παράλληλα με αφορμή την ημέρα αυτή, διεθνή σωματεία όπως τα: International Fluency Association, International Stuttering Association, European League of Stuttering Associations, διοργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο.

Πρόγραμμα

18:00 Έναρξη

18:15 – 19:15 Διαταραχές Ροής της Ομιλίας: Νέα Δεδομένα – Νέες Προσεγγίσεις.
Ομιλητής: Γιώργος Φούρλας, M.Ed., M.Sc.SLT., MRCSLT, Θεραπευτής Λόγου και Ομιλίας, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.

19:15 – 19:30 Προβολή της ταινίας «Τo speak» του σκηνοθέτη Erik Lamens

19:30 – 20:00 Συζήτηση του κοινού με τους Θεραπευτές και με Πρόσωπα που Τραυλίζουν – Ερωτήσεις – Απαντήσεις.

Είσοδος Ελεύθερη

Αμφιθέατρο Σύγχρονης Σχολής Σ.Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Ελ.Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι 121 32, Τηλέφωνο: 211-5002300