Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τον αυστηρό έλεγχο και τα μέτρα πρόληψης στην επαρχία Χουμπέι, το κέντρο του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού.

Η Επιτροπή προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα συνεχίσει τον αυστηρό έλεγχο όσον αφορά τις μετακινήσεις ανθρώπων που εξέρχονται από την Ουχάν, πρωτεύουσα της Χουμπέι, κι άλλες πόλεις στην επαρχία αυτή στις οποίες υφίστανται έλεγχοι στην κυκλοφορία.

Εξάλλου το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι το κλείσιμο των σχολείων παρατείνεται ως τουλάχιστον τις 20 Απριλίου με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα εκτός Κίνας.

Ο υπουργός Παιδείας του Χονγκ Κονγκ Κέβιν Γέουνγκ δήλωσε ότι τα μαθήματα θα ανασταλούν έως μετά τις διακοπές του Πάσχα με την 20η Απριλίου να είναι η πλησιέστερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις τάξεις. Προηγουμένως προβλεπόταν επιστροφή τους στις 16 Μαρτίου.

«Καθώς ο κορονοϊός δεν παρουσιάζει σημάδια εξασθένησης, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι όλα τα σχολεία στο Χονγκ Κονγκ θα παρατείνουν περαιτέρω την αναστολή» των μαθημάτων, σημείωσε ο Γέουνγκ, προσθέτοντας ότι η ακριβής ημερομηνία επανάληψης θα αποτιμηθεί αργότερα.

Η παράταση του κλεισίματος των σχολείων ανακοινώνεται την ώρα που ο νέος κορονοϊός έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 2.700 ανθρώπων στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, του Ιράν και της Νότιας Κορέας.

Πολλά σχολεία έχουν ήδη αρχίσει μαθήματα μέσω Ίντερνετ και μαθήματα με τηλεδιάσκεψη, με εργασίες που ανατίθενται στους μαθητές σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από τις 27 Μαρτίου, διευκρίνισε ο Γέουνγκ, με ορισμένα μαθήματα, στα οποία περιλαμβάνεται η μουσική και η φυσική αγωγή, να αναβάλλονται ως τον Μάιο.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 81 κρούσματα του νέου κορονοϊού και έχουν αναφερθεί 2 θάνατοι μέχρι στιγμής.

Τρία νέα κρούσματα στο Κουβέιτ – Στους 8 ανήλθε ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις ακόμη υπήκοοί του βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, όλοι εκ των οποίων είχαν επιστρέψει από το Ιράν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι, που βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κουβέιτ ανέρχεται πλέον σε οκτώ, μετέδωσε το KUNA.

Χθες, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ιράν, το οποίο έχει καταγράψει 61 κρούσματα εκ των οποίων 14 θανατηφόρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης των χωρών αυτών.

Το Κουβέιτ εντόπισε τον covid-19 σε τρεις ανθρώπους μεταξύ των 700 που αναχώρησαν το Σάββατο από την πόλη Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ΚUNA.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν 53χρονο Κουβεϊτιανό, έναν 61χρονο Σαουδάραβα και έναν 21χρονο η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κουβεϊτιανός και ο Σαουδάραβας δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ ο τρίτος ασθενής έχει κάποια αρχικά συμπτώματα.

Στο γειτονικό Μπαχρέιν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ένας πολίτης της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν διαγνώστηκε με τον covid-19 και πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο ασθενής».

Δύο ακόμη νεκροί στο Ιράν, 61 τα κρούσματα, 14 οι θάνατοι – Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι αναστέλλει τις πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη

Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψαν, μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Eghtesaonline, επικαλούμενος τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14.

«Τα τεστ έδειξαν όταν είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό», επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον covid-19, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει την ακύρωση συναυλιών, όπως και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και γηπέδων στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

Στο μεταξύ το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη, μέχρι νεοτέρας, δήλωσε εκπρόσωπος σήμερα.

Επιπλέον το Μπαχρέιν, όπου αναφέρθηκε δεύτερο κρούσμα του covid-19, επίσης αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Ντουμπάι.