Το μυστικό όφελος του πράσινου τσαγιού για την υγεία

Νέα έρευνα φέρνει στο φως μια άγνωστη ως τώρα ευεργετική δράση του αρωματικού ροφήματος


ΥΓΕΙΑ
18:59
19/10/2019
Το μυστικό όφελος του πράσινου τσαγιού για την υγεία
1
loading

Ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που συναντάται σε αφθονία στο πράσινο τσάι αυξάνει την ικανότητα των αντιβιοτικών να αντιμάχονται εκείνες τις λοιμώξεις που προκαλούνται ακριβώς από βακτήρια που έχουν αναπτύξει αντοχή στα αντιβιοτικά.

Αυτό ανακάλυψε μια νέα μελέτη ότι κάνει η επιγαλλοκατεχίνη, το βασικό αντιοξειδωτικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, παλεύει με εκείνους τους ιούς που έχουν προσαρμοστεί στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούμε.

Ακόμα και το μοιραίο βακτήριο Pseudomonas aeruginosa χτυπάει, έναν παθογόνο μικροοργανισμό που κατατάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως παγκόσμια απειλή.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά Pseudomonas aeruginosa ως κρίσιμη απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Εμείς δείξαμε πως μπορούμε να εξουδετερώσουμε αποτελεσματικά τέτοιες απειλές με τη χρήση φυσικών προϊόντων, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται ήδη», δήλωσε στο ανακοινωθέν ο Roberto La Ragione του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ.

Ο συνδυασμός αντιβίωσης και επιγαλλοκατεχίνης «αύξησε σημαντικά την εξουδετέρωση των βακτηρίων», καταλήγει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Medical Microbiology», «φυσικά συστατικά σαν την επιγαλλοκατεχίνη, σε συνδυασμό με τα σημερινά αντιβιοτικά, μπορεί να είναι ένας τρόπος για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και της κλινικά χρήσιμης διάρκειας ζωής τους»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γ.Σ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

    Αγαπητε συγγραφέα του άρθρου, τα αντιβιοτικά δεν καταπολεμούν ιούς, αλλά μικρόβια. Όσον αφορά την Pseudomonas aeruginosa αυτή είναι μικρόβιο και όχι ιός

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει