Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα και τον Παγκόσμιο Μήνα Νόσου Altzheimer


ΥΓΕΙΑ
21:57
04/09/2019
Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια
loading

Κάθε τρία δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Alzheimer Ελλάς, με αφορμή τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Νόσου Alzheimer (21η Σεπτεμβρίου), αλλά και του Παγκόσμιου Μήνα για τη Νόσο που είναι ο Σεπτέμβριος. Η Alzheimer Ελλάς επιδιώκει την ενθάρρυνση των ανθρώπων, ώστε να μάθουν να εντοπίζουν τα συμπτώματα της άνοιας, αλλά και να μη ξεχνούν τους αγαπημένους τους που ζουν με άνοια.

Οι εκδηλώσεις προγραμμάτισε η Alzheimer Ελλάς είναι:

-Συμμετοχή στη Βαλκανική Πλατεία με δικό της εκθεσιακό stand, όπου διανέμεται πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού ( 3- 8 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 -22:00).

-Εκδήλωση για την Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer, στις 18 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο "Άνετον" (Παρασκευοπούλου 42, ώρα 19.00), με ομιλία της καθηγήτριας Νευρολογίας στο ΑΠΘ, Μάγδας Τσολάκη, σχετικά με την άνοια και το θεατρικό μονόπρακτο “Αυτός και το παντελόνι του” του Ι. Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Λαγκαδά, σε διδασκαλία Π. Μιχαηλίδη. Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, θα συμμετάσχει και η Χορωδία της Alzheimer Hellas.

-Επιμορφωτική ημερίδα για τη νόσο Alzheimer και την άνοια στα Γιαννιτσά στις 22 Σεπτεμβρίου (ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Χρήστου Χατζηδημητρίου 103). Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και λοιπών επαγγελματιών υγείας) των ΚΑΠΗ των Γιαννιτσών καθώς και του ευρύτερου κοινού (ηλικιωμένων, περιθαλπόντων ατόμων με άνοια κ.α.) για τη νόσο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει