Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει με περισσότερη ευτυχία και υγεία; Τα νέα είναι οπότε καλά όταν έχουμε την επιστήμη να μας προτείνει λύσεις που μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για τη ζωή μας.

Έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ βρήκε λοιπόν πως οι άνθρωποι που περνούν τουλάχιστον 2 ώρες τη βδομάδα στη φύση (ή 17 λεπτά τη μέρα) ήταν πολύ πιθανότερο να αναφέρουν καλύτερους δείκτες υγείας και ψυχολογίας.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports», επικεντρώθηκε στις εμπειρίες 19.806 ανθρώπων και κατέληξε μάλιστα πως αυτό το εβδομαδιαίο δίωρο στο πάρκο είναι το όριο: από κει και κάτω, δεν υπήρχαν στατιστικά σημαντικές διαφοροποιήσεις στους δείκτες υγείας και ευτυχίας.

Επίσης, δεν έπαιξε καθόλου ρόλο πώς απαρτίστηκε αυτό το δίωρο: ένα δίωρο σε μία μόνο μέρα, δύο ώρες σε ορίζοντα βδομάδας, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τηρείται το όριο των 120 λεπτών εβδομαδιαίως.

Βρείτε λοιπόν τρόπο να στριμώξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα 17 λεπτάκια στο πάρκο, καθώς όπως μας λέει η έρευνα θα δείτε μεγάλη διαφορά στη ζωή σας…