Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει και εσύ ετοιμάζεσαι να επισκεφθείς τον αγαπημένο σου προορισμό ή να ανακαλύψεις κάποιον νέο;

Μην προβληματίζεσαι για το πως θα πετάξεις από πάνω σου την κούραση του χειμώνα και πώς η όψη σου θα πάψει να φαίνεται ταλαιπωρημένη και θαμπή.

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine, μας αναλύει ότι χρειάζεται να ξέρεις για τις πιο δημοφιλείς θεραπείες προσώπου που προλαβαίνεις να κάνεις για να βγεις ανανεωμένη και φρέσκια στην παραλία!

Αναίμακτο Lifting με Νήματα PDO

H πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλής μέθοδος μη επεμβατικού lifting που έρχεται να τονώσει και να ανορθώσει το δέρμα, χωρίς την ταλαιπωρία ενός χειρουργείου! Χάρη στα ενέσιμα, βιοαπορροφήσιμα νήματα πολυδιοξανόνης (ένα απόλυτα ασφαλές υλικό με πιστοποίηση CE και FDA) επιτυγχάνεται σύσφιγξη και ανόρθωση των ιστών σε μία μόνο συνεδρία, η οποία πραγματοποιείται αναίμακτα στο δερματολογικό ιατρείο.

Είναι μια διαδικασία εύκολη και απόλυτα ασφαλής. Ο γιατρός δημιουργεί κάτω από το δέρμα ένα εσωτερικό πλέγμα με τα ενέσιμα, βιοαπορροφήσιμα νήματα προκαλώντας ανόρθωση ιστών.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και βελτιώνεται σημαντικά το επόμενο διάστημα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι αποτελεί μια σύντομη διαδικασία, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Botox

Δε χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς στις μέρες μας αποτελεί την πιο δημοφιλή και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης που έχει καταφέρει να αλλάξει θεαματικά τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής.

Το botox μειώνει τις συσπάσεις των μυών που κινούν το δέρμα, με αποτέλεσμα να απαλύνονται οι λεπτές γραμμές και  οι ρυτίδες και όταν η ουσία εγχέεται στα σωστά ανατομικά σημεία και στη σωστή δόση, οι εκφράσεις και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν αλλοιώνονται, αλλά αναδεικνύονται, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο.

Η διάρκεια δράσης του botox είναι παροδική και πλήρως αναστρέψιμη ενώ κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες κατά μέσο όρο.

Με το μπότοξ προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης μετώπου, μεσόφρυου, ματιών και λαιμού.

Μεσοθεραπεία PRP

Η αυτόλογη θεραπεία βλαστοκυττάρων PRP (Platelet Rich Plasma) αντιστρέφει την ταλαιπωρημένη εικόνα του προσώπου σου χάρη στις αναπλαστικές και αντιγηραντικές της ιδιότητες που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

Η διαδικασία απαιτεί μια μικρή αιμοληψία από τον ασθενή ώστε να συλλεχθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων του πλάσματος και η ακόλουθη αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων, που αποτελούν πρωτεΐνες οι οποίες αποκαθιστούν βλάβες στο δέρμα και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής, ενώ τα αποτελέσματα  είναι άμεσα ορατά και με διάρκεια που ξεπερνά τον ένα χρόνο.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί τη θεμελιώδη ουσία του δέρματος καθώς εκτός από μόριο συγκράτησης υγρασίας είναι και ρυθμιστής ενυδάτωσης του δέρματος, γι’ αυτό πολλά καλλυντικά προϊόντα εκμεταλλεύονται τη δράση του και το εντάσσουν στη σύνθεσή τους.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα άριστο υλικό γεμίσματος των ρυτίδων καθώς όταν ενίεται κάτω από το δέρμα έχει την εντυπωσιακή δύναμη να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας, έως και 1.000 φορές το βάρος του, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ενυδάτωσης και σφριγηλότητας της επιδερμίδας μας.

Οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθά στο σχηματισμό νέων κυττάρων και στην προστασία τους από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για να τονίσει τα ζυγωματικά, στις ρυτίδες χειλιών (ρυτίδες καπνιστή), στις ρινοπαρειακές ρυτίδες γύρω από τη μύτη και το στόμα, ακόμη και για τη διόρθωση ουλών ακμής.

Λόγω της διαφορετικής σύνθεσης του, τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέος διαρκούν λίγο περισσότερο από του Botox, έτσι αν και τα αποτελέσματα είναι άμεσα,  η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 12 μήνες.

Extra Info: Εκτός από την αναπλήρωση των ρυτίδων, τα Fillers Υαλουρονικού Οξέος χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, τη διόρθωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, το «γέμισμα» χειλιών και ζυγωματικών, καθώς και την βελτίωση της εμφάνισης της μύτης (αναίμακτη ρινοπλαστική).

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες την Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

Η Cosmetic Derma Medicine, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη μονάδα εφαρμογών Αισθητικής Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής με 10 υπερσύγχρονες κλινικές σε Ελλάδα και Κύπρο με βασικό στόχο να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της CDM: cosmeticdermamedicine.gr ή να επικοινωνήσετε μέσω email στο  [email protected] και τηλεφωνικά σε μία από τις κλινικές μας σε:

  • Αθήνα: 210 6980451
  • Κηφισιά: 210 6232220
  • Γλυφάδα: 210 8980444
  • Περιστέρι: 210 5715501
  • Πειραιά: 210 4100601
  • Θεσσαλονίκη: 2310 224240
  • Πάτρα: 2610 226562
  • Ρόδο: 22410 32700
  • Ηράκλειο Κρήτης: 2810 222303
  • Λεμεσό: +357 25251040

Cosmetic Derma Medicine

 

 @cdm.gr