Την σκιαγράφηση ενός ευρωπαϊκού πρότυπου τηλεφροντίδας χρόνιων νοσημάτων θα επιχειρήσουν οι 21 εταίροι από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος «Renewing Health», που άρχισε χθες στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα Renewing Health συμμετέχουν συνολικά 21 εταίροι από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι από τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ιταλίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φιλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελλάδας.

Μέσω του προγράμματος, θα επιτευχθεί η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προτύπου οργάνωσης τέτοιων υπηρεσιών υγείας, που θα χρησιμοποιηθούν για πρωτοβουλίες εθνικής πολιτικής για τις νέες τεχνολογίες στην υγεία και την πρόνοια των κρατών-μελών της ΕΕ, με στόχο την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών, με μείωση του κόστους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τηλεφροντίδα εκατοντάδων ασθενών από τις αρχές του 2011, στην κεντρική Ελλάδα, και το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ για τους 21 συνεργαζόμενους φορείς, συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.