Η μεσογειακή διατροφή χαρίζει μακροζωία

Ευνοεί όλες τις ηλικιακές ομάδες


ΥΓΕΙΑ
11:48
21/12/2011
Η μεσογειακή διατροφή χαρίζει μακροζωία
2
loading

Στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακού τύπου διατροφή, που περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, ψάρια και ελαιόλαδο, χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής κατέληξαν τέσσερις σουηδοί ερευνητές.

Οι ερευνητές της ιατρικής σουηδικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον ιταλικής καταγωγής Τζιανλούκα Τονιόν, μελέτησαν τις επιπτώσεις της μεσογειακής διατροφής σε ηλικιωμένους Σουηδούς 70 ετών περίπου και συνέκριναν τα αποτελέσματα με άλλους ομοεθνείς τους που έτρωγαν πιο πολλά κρέατα.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν κατά τις μεσογειακές συνήθειες, είχαν 20% μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια. «Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όσοι ηλικιωμένοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, ζουν κατά μέσο όρο 2,3 χρόνια περισσότερα σε σχέση με όσους δεν την ακολουθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Τρεις ακόμα έρευνες - προς το παρόν αδημοσίευτες- της ίδιας Ακαδημίας, μία που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, μία στη βόρεια Σουηδία και μία τρίτη μόνο μεταξύ παιδιών στη Σκανδιναβία, κατέληξαν επίσης σε ανάλογα συμπεράσματα σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

«Το συμπέρασμα από όλες αυτές τις μελέτες είναι ότι χωρίς αμφιβολία η μεσογειακή δίαιτα συνδέεται με καλύτερη υγεία, όχι μόνο για τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, αλλά και για τους νέους», τόνισε ο Τονιόν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar shidokan

  Στο συμπέρασμα ότι η τύπου Δ.Ν.Τ. διατροφή, που δεν περιλαμβάνει λαχανικά, ψάρια και ελαιόλαδο, χαρίζει λιγοτερο χρόνια ζωής κατέληξαν οι τροικα
  Οι ερευνητές της βουλης μελέτησαν τις επιπτώσεις της μεσογειακής διατροφής σε ηλικιωμένους 70 ετών περίπου και συνέκριναν τα αποτελέσματα με άλλους που δεν έτρωγαν τιποτα.
  Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν κατά τις μεσογειακές συνήθειες, είχαν 60% μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια. «Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι πρεπει να κοψουν τη μεσογειακή διατροφή, .
  Τρεις ακόμα έρευνες - , κατέληξαν επίσης σε ανάλογα συμπεράσματα σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.
  «Το συμπέρασμα από όλες αυτές τις μελέτες είναι ότι χωρίς αμφιβολία ηΔ.Ν.Τ.δίαιτα συνδέεται με καλύτερη υγεία, όχι μόνο για τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, αλλά και για τους νέους», τόνισε ο Τονιόν.

 2. avatar Savvas Athanassiadis

  Πεδίο λαμπρό για τον Γιωργάκη. Πράσινη ανάπτυξη & Μεσογειακή διατροφή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει