Η τεχνολογία Flash, που διαθέτει το Σύστημα Παρακολούθησης Γλυκόζης FreeStyle Libre της ΑΒΒΟΤΤ, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης των εκπροσώπων Συλλόγων ατόμων με Διαβήτη και της Ιατρικής κοινότητας, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Στην ειδική εκδήλωση στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού, Gazarte, διοργανωτές της ήταν ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ.) και η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.).

freestyle_0283
«πάνελ ομιλητών»
Επιστημονικοί φορείς με την παρουσία εξειδικευμένων ιατρών έκαναν λόγο για απελευθέρωση από τα εμπόδια που προβάλλει στην καθημερινότητα η τακτική παρακολούθηση της γλυκόζης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με διαβήτη, που χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία Flash για την παρακολούθηση δεδομένων γλυκόζης.
freestyle_0468
«Από αριστερά Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Διδάκτωρ Χαροκοπείου Παν/μίου & Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας σχετικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής ΑΝΑΣΑ»
Το Σύστημα FreeStyle Libre σηματοδοτεί μία Νέα Εποχή στον έλεγχο της γλυκόζης καθώς απαλλάσσει τους ανθρώπους με διαβήτη από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα, καταγράφοντας τη γλυκόζη μέσω ενός αισθητήρα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα, για έως και 14 ημέρες.
freestyle_0360
«Προοπτική αίθουσας παρουσίασης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης»
Μια απλή σάρωση 1 δευτερολέπτου της συσκευής ανάγνωσης πάνω από τον αισθητήρα εμφανίζει την τρέχουσα ένδειξη της γλυκόζης, ένα βέλος τάσης που δείχνει την κατεύθυνση μεταβολής της γλυκόζης και ένα ιστορικό 8 ωρών. Η συσκευή ανάγνωσης αποθηκεύει δεδομένα γλυκόζης έως και 90 ημερών, παρέχοντας μια πλήρη καταγραφή του ιστορικού των δεδομένων γλυκόζης.
freestyle_0384
«πάνελ ομιλητών»
Χαρακτηριστικά ήταν όσα επεσήμαναν οι συμμετέχοντες στο πάνελ της συζήτησης, την οποία συντόνισαν η Ζέτα Δούκα και ο Τάσος Παπαλαζάρου. Η Σπυριδούλα Λάγιου, πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών, δήλωσε ότι «είναι δραστική η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, χρησιμοποιώντας τον μετρητή με τεχνολογία Flash. Όχι μόνο σταματάμε τα τρυπήματα μέσα στην ημέρα, αλλά μπορούμε να δώσουμε στο γιατρό μας το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται από τις μετρήσεις, για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Συχνά ο γιατρός μας είναι ο άνθρωπος που μιλάμε περισσότερο και από την οικογένειά μας».
freestyle_0477
«Από αριστερά κος Δέρκος Καλογρίδης, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Ελλάδας & Κύπρου, Τμήμα Διαβήτη Abbott Laboratories, κος Μούσλεχ Ζαδάλλα – Τσαντ Φ. Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, κα. Ελίνα Γιαχαλή, Life Coach, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Συναισθηματικής και Κοινωνικής Νοημοσύνης, Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Παν/μίου, κα. Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΑΝΑΣΑ & Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας»
Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Τσιγκρή, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, «η χρήση του αισθητήρα σε ένα παιδί δίνει σημαντικούς βαθμούς ελευθερίας τόσο σε αυτό, όσο και στην οικογένειά του. Ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής κατασκήνωσης, που διοργανώθηκε από το σύλλογο μας, η συνδρομή του συστήματος FreeStyle Libre στην καθημερινότητα των παιδιών ήταν καθοριστική και βοήθησε σημαντικά στην ρύθμιση τους από το νοσηλευτικό προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η καθημερινότητα χαρακτηριζόταν σε μεγάλο βαθμό από έντονη δραστηριότητα».
freestyle_0481
«Από αριστερά κος Δέρκος Καλογρίδης, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Ελλάδας & Κύπρου, Τμήμα Διαβήτη Abbott Laboratories, κος Μούσλεχ Ζαδάλλα – Τσαντ Φ. Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, κα. Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΑΝΑΣΑ, Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Παν/μίου, Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας»
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμπεριληφθεί ο αισθητήρας στη λίστα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να υπάρχει αποζημίωση για το Σύστημα Παρακολούθησης Γλυκόζης με τεχνολογία Flash. Άλλωστε το κόστος για έναν άνθρωπο που πρέπει να μετριέται τακτικά εντός της ημέρας, δεν ξεπερνά το κόστος της παραδοσιακής μέτρησης», τόνισε ο Τσάντ Μουσλέχ, πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.
freestyle_0499
«Από αριστερά Κα. Νόνη Κόφφα, Βιολόγος, Group Product Manager, Τμήμα Διαβήτη Abbott Laboratories (φορώντας στον άνω βραχίονα τον καινοτόμο αισθητήρα FreeStyle Libre) Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας & κα. Ελίνα Γιαχαλή, Life Coach, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Συναισθηματικής και Κοινωνικής Νοημοσύνης»
Ο δρ. Ιωάννης Ντούπης, παθολόγος – διαβητολόγος, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας ανέφερε ότι «με τη νέα τεχνολογία Flash, το άτομο με διαβήτη τόσο Τύπου Ι όσο και Τύπου ΙΙ, μπορεί να σαρώνει ακόμα και πάνω από τα ρούχα και να λαμβάνει μια ακριβή ένδειξη για το σάκχαρό του εκείνη τη στιγμή, όσο και την τάση που έχει, αν δηλαδή ανεβαίνει, κατεβαίνει ή παραμένει σταθερό, για να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις. Παράλληλα, ο ιατρός του μπορεί να έχει μία αξιόπιστη και ολοκληρωμένη εικόνα για το προφίλ του ασθενούς με βάση τις καθημερινές του συνήθειες».
freestyle_0529
«Από αριστερά Κος. Βασίλης Τσιατσιάμης, Πρόεδρος και Ιδρυτής Συλλόγου Τρέχουμε για τον Διαβήτη, κα. Κατσικαδάκου Μαρία, Blogger σχετικά με το Διαβήτη, κα. Σπυριδούλα Λάγιου, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών & Εκπρόσωποι Συλλόγου Ασθενών»
Η Ελίνα Γιαχαλή, Life Coach – πρώην εκπαιδευτικός – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Συναισθηματικής και Κοινωνικής Νοημοσύνης σημείωσε ότι «έχει τεράστια σημασία να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά του ότι δεν είναι δέσμιος μίας ασθένειάς του. Να μπορεί να διατηρεί μία συνέχεια στις δραστηριότητές του. To Σύστημα Παρακολούθησης Γλυκόζης FreeStyle Libre με τεχνολογία Flash εξασφαλίζει μία τέτοια προοπτική στα άτομα με διαβήτη και τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά σε ό,τι αφορά την ποιότητα της ζωής τους και κυρίως την ψυχολογική τους ισορροπία».
freestyle_0537
«Από αριστερά Κος. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Product Manager, Τμήμα Διαβήτη Abbott Laboratories & Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Παν/μίου
«Από μόνο του, το ότι τρέχω χωρίς να χρειάζεται να σταματάω για να μετρήσω τα επίπεδα της γλυκόζης μου χαρίζει μεγάλη ελευθερία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πλέον δε χρειάζεται να σταματήσεις τη δουλειά σου ή τις δραστηριότητές σου μέσα στην ημέρα για να μετρηθείς. Και το κάνεις με μία συσκευή που δεν είναι απλώς διακριτική, αλλά μοιάζει περισσότερο με gadget!», τόνισε ο Βασίλης Τσιατσιάμης, πρόεδρος Συλλόγου Τρέχουμε για τον Διαβήτη. Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος σημείωσε ότι «η δίαιτα του ατόμου με διαβήτη είναι ίσως η δίαιτα που θα έπρεπε να ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να είναι υγιείς, χωρίς να στερούνται τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι ποικιλία και μέτρο είναι το δίπτυχο της επιτυχίας».
freestyle_0488
«Από αριστερά κος Δέρκος Καλογρίδης, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Ελλάδας & Κύπρου, Τμήμα Διαβήτη Abbott Laboratories, κος Μούσλεχ Ζαδάλλα – Τσαντ Φ. Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, κα. Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΑΝΑΣΑ, Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Παν/μίου, Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας»
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τo Σύστημα Παρακολούθησης Γλυκόζης FreeStyle Libre με Τεχνολογία Flash μέσω της ιστοσελίδας freestylelibre.gr και μπορείτε να το αποκτήσετε καλώντας στα τηλέφωνα 800  11 222 688 & 210 9985220. freestyle