Μια γυναίκα που ανέπτυξε καρκίνο του δέρματος έπειτα από τη χρήση σολάριουμ από την ηλικία των 13, έδωσε στη δημοσιότητα σοκαριστικές φωτογραφίες από την φρικτή παραμόρφωση του δέρματος από την ασθένεια. Η μανία της για να έχει σοκολατένιο μαύρισμα, οδήγησε την 26χρονη Jade Thrasher να εκτίθεται κάτω από τις λάμπες των σολάριουμ, τρεις φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά, επί 11 χρόνια. Όλα πήραν όμως μια άσχημη τροπή, το 2014, όταν άρχισε να παρατηρεί μια κηλίδα στη μύτη της που συνεχώς άλλαζε σχήμα. Ήταν τότε 24 ετών, όταν δηλαδή την ενημέρωσαν ότι πάσχει από καρκίνο του δέρματος. Οι γιατροί, αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το καρκίνωμα που είχε το σχήμα ενός κέρματος, πάνω από το δεξί της ρουθούνι αντικαθιστώντας το δέρμα με νέο ιστό από το στήθος της.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον η νεαρή είναι υγιής και αυτό που τώρα θέλει να κάνει γνωστό, είναι ότι η αλόγιστη χρήση των σολάριουμ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βλαβερό.

«Φαίνεται πως είναι μη ελκυστικό το να είσαι χλωμός, εκεί όπου ζω, στο  Nashville, Τενεσί», λέει και συμπληρώνει «Θέλω οι έφηβοι να δουν την τρύπα στη μύτη μου έτσι ώστε να ξέρουν τι μπορεί να συμβεί. Είχα σολάριουμ σπίτι μου και το πέταξα στα σκουπίδια. Δεν ήθελα να το πουλήσω, γιατί δεν ήθελα κανείς να περάσει όσα πέρασα. Φυσικά μετανιώνω για το ψεύτικο μαύρισμα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κατά κάποιο τρόπο έσωσα την επιδερμίδα μου γιατί έπαθα καρκίνο. Αν είχα συνεχίσει, η επιδερμίδα μου θα είχε χειροτερέψει», αναφέρει η νεαρή που εργάζεται ως νοσηλεύτρια. Τώρα η ίδια, κυκλοφορεί με ομπρέλα όταν οι ημέρες είναι ηλιόλουστες και δεν βγαίνει εκτός, αν πρώτα δεν απλώσει στο πρόσωπο της αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 50.

«Όλοι είναι όμορφοι με το δικό τους τρόπο και δεν θα πρέπει ποτέ να κάνει κανείς κάτι για να βλάψει τον εαυτό του», είναι η νουθεσία της προς όλους.

jade jade2 jade3 jade4 jade6jade0