Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκαν οι 35 παράνομοι μετανάστες χθες στην περιοχή του Πυργετού καθώς και η σύλληψη του διακινητή τους, αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Όπως αναφέρεται, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 24χρονος από τη Συρία, ο οποίος προωθούσε στη χώρα μας 35 μη νόμιμους μετανάστες. Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο προς το παρόν αριθμό μελών εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά παράνομων μεταναστών προερχομένων από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα. Άλλο μέλος του κυκλώματος προωθούσε τους παράνομους μετανάστες σε περιοχή κοντά στον ποταμό Έβρο, έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ για τον καθένα και στη συνέχεια τους παρελάμβανε ο συλληφθείς προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ραψάνης εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο ύψος των διοδίων Πυργετού, (όπου και τους είχε αφήσει ο οδηγός) οι 35 αλλοδαποί, από τους οποίους 34 Σύροι – 17 άνδρες, εννέα γυναίκες και οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 6 έως 16 ετών – καθώς και μία 32χρονη από τις Φιλιππίνες. Στο σύνολό τους, οι αλλοδαποί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί ο διακινητής τους, με αφορμή έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημά του ενώ κινούνταν στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.