Για να αποφύγουν αυτά ακριβώς τα σκηνικά που καταγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί αλλά και τυχόν δυστυχήματα, οδηγοί νταλικών προτιμούν πια να κάνουν «κύκλο» πολλών χιλιομέτρων προκειμένου να αποφύγουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί.

Τον τρόπο με τον οποίο δεκάδες μετανάστες αναζητούν μια θέση στα φορτηγά που μπαίνουν μέσα στο λιμάνι του Καλάι και περνούν στο βρετανικό Ντόβερ κατέγραψαν τουρίστες που περίμεναν, μέσα στο λεωφορείο τους, πίσω από ένα τέτοιο φορτηγό.

Ο ξεναγός τους χρειάστηκε μάλιστα να τους καθησυχάσει πως οι δικές τους πόρτες είναι όλες κλειδωμένες καθώς άρχισαν να ανησυχούν βλέποντας όσα διαδραματίζοντας μπροστά τους. «Τέτοια έχουμε δει στην τηλεόραση», σχολιάζει κάποιος.

Οι μετανάστες ανοίγουν τις πόρτες της νταλίκας και τουλάχιστον έξι καταφέρνουν να μπουν και να αναζητήσουν κρυψώνα μέσα στο φορτίο της. Οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν πως δεν έχουν τύχη και κλείνουν τις πόρτες, εξακολουθώντας ωστόσο να αναζητούν χώρο να κρυφτούν στα πλαϊνά του οχήματος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το βίντεο δημοσιοποιήθηκε με φόντο την απόφαση οδηγών φορτηγών να κάνουν κύκλο περνώντας από την Ολλανδία προκειμένου να αποφύγουν αυτές τις ακραίες δυσκολίες που τους επιφυλάσσει το γαλλικό λιμάνι του Καλαί.

Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Συρία ζουν σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στην περιοχή, ο οποίος αποκαλείται «ζούγκλα».

Κάποιοι από τους κατοίκους του λένε πως η κατάσταση είναι τόσο τραγική που προτιμούν να πεθάνουν προσπαθώντας να γλιτώσουν από εκεί και να μπουν στη Βρετανία.

Τον περασμένο μήνα οδηγοί της εταιρείας Maru International αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το Καλαί φοβούμενοι πως κάποιος μπορεί να σκοτωθεί καθώς οι απελπισμένοι μετανάστες αναζητούν τρόπο να περάσουν στη Βρετανία.

Οδηγός της εταιρείας λέει στη Daily Mail πως «φοβήθηκε για τη ζωή του» όταν είδε μετανάστες να μπαίνουν μέσα στο φορτηγό του μπροστά στα μάτια του σπάζοντας την πόρτα με λοστό.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

fofoaslam7 fofoaslam6 fofoaslam5 fofoaslam4 fofoaslam3 fofoaslam2 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΑΛΛΙΑ