Οι Πρωταθλητές Ελλάδος, μετά το Super Cup, πανηγύρισαν τον δεύτερο τίτλο της σεζόν 2022-23, αφού στον τελικό του Final-4 της διοργάνωσης στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας, επικράτησαν με 28-27 του ΑΣΕ Δούκα. Μετά τη νίκη (24-21) στην ημιτελική «μάχη» με την ΑΕΚ, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ κέρδισε και τον Δούκα στον τελικό, έκανε το «δύο στα δύο» στο Ναύπλιο και πρόσθεσε το τρίτο Κύπελλο (2018, 2019, 2023) στην «τροπαιοθήκη» του, ενώ έχει κατακτήσει και 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (2018, 2019, 2022)!

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα-κόσμημα για το ελληνικό handball»!

Αναφερόμενος στην κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ,  ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, δήλωσε σχετικά: 

«Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα-κόσμημα για το ελληνικό handball: τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ! Δημιουργούμε χιλιάδες νέους φιλάθλους του πραγματικά συναρπαστικού αυτού αθλήματος και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό! Είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες νέοι αγκαλιάζουν σήμερα το handball, καθώς το έμαθαν και όσοι δεν το γνώριζαν. Με ιστορία στο άθλημα του handball από την ίδρυση της πρώτης ομάδας των Σχολών ΞΥΝΗ το 1985 και έχοντας σημειώσει μεγάλες επιτυχίες (Κύπελλο Ελλάδος 1995, Πρωτάθλημα Ελλάδος 2017), δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ! Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για την στήριξή τους σε αυτόν τον καθοριστικό τελικό Κυπέλλου με τον Δούκα, όπως και στον ημιτελικό με την ΑΕΚ όπου έδωσαν βροντερό «παρών»!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ένθερμη υποστήριξη και ανάδειξη του αθλήματος του handball από τον  Όμιλο ΞΥΝΗ, εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης και αποκλειστικής 66ετούς πρωτοβουλίας του ομίλου, «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», που στοχεύει διαχρονικά στην προβολή της άρρηκτης σύνδεσης μεταξύ του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, ενσαρκώνοντας το όραμα του ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου ΞΥΝΗ, Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή.

INFO: