Καταργείται η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου για το ξεκλείδωμα των πινάκων από 1.9.2012 και εξής. Αυτό αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο που έχει στη διάθεσή το newsbeast.gr που μεταξύ των άλλων ορίζει, όπως έχουμε γράψει, ότι οι πίνακες ξεκλειδώνουν από το 2010.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 5 Α του νόμου 3848/2010 καταργείται.

Ωστόσο δεν καταργούνται μέχρι στιγμής, εκτός αν το υπουργείο προχωρήσει και σε άλλες τροποποιήσεις, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του πρώην υπουργού που περιλαμβάνονται στο άρθρο 5 του νόμου 4283 που ψηφίστηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και που εκτός από το ξεκλείδωμα των πινάκων αλλά από το 2012 περιελάμβανε ρυθμίσεις για την επιπλέον μοριοδότηση αναπληρωτών που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Συγκεκριμένα αναφέρονταν τα ακόλουθα:

«1. Από το σχολικό έτος 2014−2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπαιδευτικών, που προβλέπονται στο άρθρο 3 του νόμου 3848.

Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης.

2. Αν διαπιστωθεί αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων των ανωτέρω κατηγοριών κατά τις γενικές διατάξεις, γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά τη σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες.

3. Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Για το σχολικό έτος 2014−2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και I΄ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ΄ ή IB΄, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ΄ και β. στην κατηγορία Ι΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία IB΄».

Καλόγηρος Βασίλειος