Σε εξέλιξη η μετατροπή των σχολών υπαξιωματικών σε τριετούς φοίτησης

Θα εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων τους στις κατατακτήριες


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:29
22/05/2015
Σε εξέλιξη η μετατροπή των σχολών υπαξιωματικών σε τριετούς φοίτησης
3
loading

Σε εξέλιξη είναι διαδικασία τροποποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου προκειμένου η φοίτηση στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμενων από διετής να επεκταθεί σε τρία έτη.

Ήδη για τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), η σχετική τροποποίηση, που αποτελεί τομή στο χώρο των ΑΣΣΥ, συντελέστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 699/24-04-2015, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού Μαυρωτά και Ψαριανού αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι πρόθεση της παρούσης πολιτικής ηγεσίας είναι να συνεργαστεί με το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης όλων των ΑΣΣΥ σε τριετή κύκλο σπουδών, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν δυνατότητα αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ώστε να έχουν δυνατότητα εισαγωγής με κατατακτήριες στην Τριτοβάθμια.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός κατά το παρελθόν με το άρθρο 15 του Ν3404/2005, δινόταν η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΑΣΣΥ, να εισέρχονται με κατατακτήριες εξετάσεις τριών μαθημάτων ή με βάση το βαθμό πτυχίου σε άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται πλέον, δυνάμει του άρθρου 57 του Ν4186/2013.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Kats

    Ψηλά το χεράκιιιιι

  2. avatar ΒΜ

    Πάλι νέα λάθη στον ορίζοντα. Χρειάζονται 2 βαθμίδες. Οι 2ετεις σχολές και οι 4-ετείς(ΑΕΙ) κοκ. Αναβαθμίστε επιτέλους τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ και ταυτόχρονα καταργήστε τα απο εδώ και μπρός έχοντας μόνο ΑΕΙ.

  3. avatar candersezar

    και ποιος θα τους ταίζει τον 3ο χρόνο;;;;;;;;;;;;; Αυτοί δεν εχουν λεφτα να ταίσουν τους έφεδρους, τους εχουν τρελλάνει στις άδειες για να μην τους ταϊζουν μεσα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει