Τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπ. Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που οδηγεί «σε de facto υπολειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ , ώστε να δικαιολογηθεί η κατάργησή τους», κατήγγειλε ο βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, στη συνεδρίαση ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής υπό τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα που αφορούν σε πιθανές καταργήσεις Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στις μετακινήσεις/απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ/ΕΠ, καθώς και θέματα μετεγγραφών.

Ο κ. Αμανατίδης κατηγόρησε το υπουργείο πως «ζητά από τα ανώτατα ιδρύματα να υπογράψουν την κατάργηση των τμημάτων τους».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η ηγεσία του υπουργείου ουσιαστικά ρίχνει το μπαλάκι για το κλείσιμο των ΑΕΙ και ΤΕΙ στα ίδια, αφού τα καταδικάζει σε αδυναμία λειτουργίας λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών».

Επιπλέον, ο βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο, επεσήμανε ότι η παραδοχή των κακώς κειμένων στο χώρο της παιδείας, τη στιγμή που αυτά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής, αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή ήττας.

Μάλιστα, τόνισε πως η γραφειοκρατική και διαχειριστική αντίληψη που οδηγεί σε υπουργούς εκπαίδευσης και όχι Παιδείας, δεν πρόκειται να δώσει μακρόπνοη λύση στα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν το χώρο της Παιδείας.

Κλείνοντας, ο κ. Αμανατίδης χαιρέτισε την καθιέρωση τακτικής συνάντησης του υπουργού με τους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, αρκεί όμως να αξιοποιείται η επικοινωνία των δύο πλευρών στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων και να μην αποτελεί απλά επικοινωνιακό τέχνασμα εν όψει, τόσο των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων των εκπαιδευτικών, όσο και των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων.