Να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους από τους περίπου 180.000 αιώνιους φοιτητές -που υπολογίζεται πως θα διαγραφούν στο τέλος του μήνα- έχουν αποδείξει το τελευταίο διάστημα ότι ενδιαφέρονται ακόμη να πάρουν πτυχίο ζητούν από τον υπουργό Παιδείας οι πρυτάνεις.

Σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα, Τετάρτη, οι πρυτάνεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο θα πουν ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, περίπου ένας στους δέκα λιμνάζοντες φοιτητές επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να ολοκληρώσει εσπευσμένα τις σπουδές του, γράφουν σήμερα «Τα Νέα». Για τον λόγο αυτό θα ζητήσουν να μην γίνει οριζόντια διαγραφή όλων, αλλά να εξαιρεθεί τουλάχιστον ένα 10% που έχει επαναδραστηριοποιηθεί τελευταία.

Οι πρυτάνεις θα επικαλεστούν κυρίως λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί από την μια πλευρά η πολιτεία να διευρύνει τους δικαιούχους μετεγγραφών λόγω της κρίσης και να μη βοηθά όσους προσπαθούν ξανά, επίσης εν μέσω κρίσης, να πάρουν το πτυχίο τους.

Ωστόσο η πρόταση δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι διατεθειμένος να ανοίξει παράθυρο καθώς εκτιμά ότι οι πανεπιστημιακοί θα μπορούσαν να είχαν λύσει το πρόβλημα αλλά καθυστέρησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.