Χιλιάδες αναπληρωτές θα προσλάβει και το νέο σχολικό έτος το Υπουργείο Παιδείας καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα φετινά κενά θα ξεπεράσουν τις 20.000 ενώ ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ενδεχομένως να φθάσουν τις 24.000.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr οι φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών έφθασαν τις 14.536, σύμφωνα και με τον αιρετό κ. Κορδή, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ανέρχονται σε περίπου 5.300. 3.166 είναι ο αριθμός τους για τη δευτεροβάθμια και περίπου 2100, σύμφωνα με τον κ. Παληγιάννη (αιρετός της πρωτοβάθμιας). Αν ο φετινός αριθμός των συνταξιοδοτήσεων προστεθεί στις περσινές προσλήψεις αναπληρωτών αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι προσλήψεις θα φθάσουν τις 20.000 και ίσως τις ξεπεράσουν.

Ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι θα προσλάβει χιλιάδες αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία ενώ μέσα από τις δηλώσεις γίνεται αντιληπτό ότι θα αξιοποιηθεί και για την επόμενη χρονιά το ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστικά ο Λοβέρδος δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε βρει έναν τρόπο κάλυψης των κενών που αποτελεί υπόδειξη και για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά θα γίνουν βελτιώσεις αφού πρώτα εξετάσουν τα βαθμολογικά στοιχεία των μαθητών ενώ για το θέμα των μετεγγραφών θα υπάρξει σήμερα συνάντηση με τους Προέδρους των ΤΕΙ και τους Πρυτάνεις προκειμένου να δουν από κοινού πως θα βρεθούν λύσεις καθώς αναμένεται να υπάρξει πληθώρα αιτήσεων για μετεγγραφές από περιφερειακά στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.