Συνάντηση με τους Υπευθύνους τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ είχαν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από την Αττική καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΕ.

Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών καθώς και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα μπορούσαν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο.

ΟΛΤΕΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα επισήμαναν και τα δεκάδες κενά στις δομές και στα σχολεία της ειδικής αγωγής που έχουν ως αποτέλεσμα τα σχολεία να ξεκινούν το Νοέμβριο και το Υπουργείο Παιδείας να προσλαμβάνει αναπληρωτές ενώ θα μπορούσαν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα με κατάρτιση στην ειδική αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη συνάντηση ζήτησαν την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ καθώς ο χρόνος των «αυτοδίκαιων απολύσεων» πλησιάζει καθώς την προκήρυξη οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα με δεύτερο πτυχίο ενώ για όσους δεν επαναπροσληφθούν να υπάρξει μέριμνα ώστε να νομοθετηθούν επιπρόσθετες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στη βόρεια Ελλάδα

Στο μεταξύ και ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Πιερία, Ημαθία και Καβάλα θα προχωρήσουν σε λειτουργικό αποκλεισμό του ΕΠΑΛ Ευκλείδης στη Θεσσαλονίκη.

Οι ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ για να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος έχουν ανακοινώσει διευκολυντικές τρίωρες στάσεις εργασίας.
08.00-11.00 και 14.00-17.00 ΕΛΜΕ
11.00-14.00 και 17.00-16.00 ΟΛΜΕ

Καλόγηρος Βασίλειος