Εφεύρεση απόφοιτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης τράβηξε τα βλέμματα της επιστημονικής κοινότητας

Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού «Match & Develop a startup»


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:59
25/04/2018
Εφεύρεση απόφοιτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης τράβηξε τα βλέμματα της επιστημονικής κοινότητας
3
loading

Τα βλέμματα της επιστημονικής κοινότητας έχει τραβήξει τον τελευταίο καιρό η απόφοιτη Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Ελένη Κολτζή, μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΕΚΕΤΑ,

Στέφθηκε μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού «Match & Develop a startup» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα (πρόγραμμα NBG Business Seeds) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΟΚ!Τhess, τη θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με φορείς της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης.

dfjdso1

Η Ελένη Κολτζή, στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας, είχε παρουσιάσει στο συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης την ευρεσιτεχνία της. Πρόκειται για έναν ελεγχόμενο ρομποτικό εξωσκελετό, που αποτελεί (πραγματική) χείρα βοηθείας για όλους όσοι λόγω κάποιου τραύματος, εγκεφαλικού, νευροεκφυλιστικής πάθησης ή άλλης αιτίας αδυνατούν να κινήσουν τα άνω άκρα τους. Με την εφεύρεσή της, η Ελένη προσφέρει ελπίδα ότι θα αποκτήσουν ξανά, εν μέρει τουλάχιστον, δύναμη και αυτόνομη κινητικότητα σε αυτά.

dfjdso3

Η απόφοιτη στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης της ιδέας της, έχει συνάψει συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Πριν λίγες ημέρες, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους και την ομάδα της, παρέλαβε το μεγάλο βραβείο που της εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή της στο 2ο γύρο του επόμενου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

dfjdso2

Η Ελένη Κολτζή και το ΕΚΕΤΑ αποτελούν τους βασικούς εφευρέτες και κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων της καινοτόμας ρομποτικής εφαρμογής εξωσκελετού, η οποία εφαρμόζει και επεκτείνει τη μέθοδο αποκατάστασης «Mirror Therapy» με στόχο την εγκυροποίηση της αποτελεσματικότητας της εφαρμογής για την ταχύτερη βελτίωση και αποκατάσταση των ημιπληγικών ασθενών.

dfjdso4

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης θα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν με φοιτητές του, δίδοντας τους τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πραγματικό project τεράστιου επιστημονικού ενδιαφέροντος ενώ απαντώντας στις απαιτήσεις του σύγχρονου Έλληνα φυσικοθεραπευτή και εντοπίζοντας το κενό που υπάρχει στην χώρα μας στον κλάδο της Υγείας, προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Φυσικοθεραπεία (MSc Physiotherapy) σε συνεργασία με το δημόσιο Πανεπιστήμιο University of East London.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε τον ρομποτικό εξωσκελετό:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γκιοζης Καρας

  MΠΡΑΒΟ! Και παλι ΜΠΡΑΒΟ!
  Και καλη σου σταδιοδρομια!
  Πηγαινε στο εξωτερικο να βρης το μελλον σου!

 2. avatar ΚΑΡΒΑΣ

  ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΕΤΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

 3. avatar Petros1990

  Ένα μεγάλο μπράβο για την εξαιρετική εφεύρεση .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει