Ζητούν την επανένταξη του Παρευξείνιου Ελληνισμού στην ύλη των Πανελληνίων

Επιστολή της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:26
17/07/2015
Ζητούν την επανένταξη του Παρευξείνιου Ελληνισμού στην ύλη των Πανελληνίων
loading

Την κατάπληξη και τη λύπη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων προκάλεσε η αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου στο μάθημα της Ιστορίας του «Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα» ενώ στη θέση του μπήκε κεφάλαιο οικονομικού περιεχομένου.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους του βουλευτές. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει σχέση με αγώνες του οργανωμένου ποντιακού χώρου με μπροστάρη τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος,  όλες τις Ποντιακές Ομοσπονδίες Εξωτερικού, Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και εκατομμύρια προσφυγικού Ελληνισμού παγκοσμίως για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής .

- Ξαναγυρίζουμε στις λευκές σελίδες της ιστορίας μας;
- Επιβραβεύουμε το «συνωστισμό», τώρα και στη Βουλή των Ελλήνων;
- Πειθαρχούμε στις εντολές της Άγκυρας;
- Δεν μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να υπόσχεται συμπαράσταση και συμπαράταξη (πολύ σωστά) στο θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και το Υπουργείο Παιδείας να επιβάλλει συσκότιση.

Η Διεθνής Ομοσπονδία κλείνει με τα ακόλουθα:

Θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή απέναντι στην ιστορία και τον προσφυγικό Ελληνισμό η συγκεκριμένη σας  πρωτοβουλία. Ζητούμε  την άμεση επανένταξη της ιστορίας του Παρευξείνιου Ελληνισμού στην εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο απανταχού Ποντιακός ελληνισμός θα αντιδράσει δυναμικά.

Σημειώνουμε ότι η επιστολή της Ομοσπονδίας έφθασε και στη Βουλή καθώς κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει