Καίει για 13η ημέρα το πύρινο μέτωπο στον Έβρο. Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Κοτρωνιά και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μήνυμα του 112 κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής Κοτρωνιά να απομακρυνθούν προς Γιάννουλη. Λίγο αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής Σιδηρώ έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Μέγα Δέρειο, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής Γιαννούλη έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς το Σουφλί.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές, προκειμένου να σώσουν το χωριό από τις πύρινες φλόγες, ένα έργο πολύ δύσκολο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε δύσβατο σημείο.

Μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις φαίνεται πως έχει ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς προς τις κατοικημένες περιοχές. Στο δυσκολότερο μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στα Φάρσαλα, στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις περιοχές Σκοπιά και Ανάβρα, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθεια για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν χθες 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το περασμένο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Για σήμερα Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.