Η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής προχωρά ανεξέλεγκτη, καθώς έχει φτάσει, μέχρι τώρα, σε Καλύβια και Αττική, ενώ ήδη έχουν καεί κάποια σπίτια. Δυστυχώς, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Λουτράκι, όπου η φωτιά μαίνεται ακόμα.

Ωστόσο, στα δύο σημεία υπάρχουν διάφορα αδέσποτα ζώα, τα οποία χρειάζονται βοήθεια. Η ομάδα Dog’s Voice, μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη βοήθεια στα αδέσποτα ζώα, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει κανείς τα ζώα της περιοχής, που έχουν ανάγκη από φροντίδα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε στη μεταφορά και την περίθαλψη των ζώων.

«Σημαντική ανακοίνωση για τη φωτιά σε Κουβαρά / Λαγονήσι:

Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα στην περιοχή Κουβαράς δεν έχει τεθεί σε έλεγχο και έχει ήδη φτάσει Καλύβια και Λαγονήσι, ενώ νέο μέτωπο ξεκίνησε στο Λουτράκι. Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του Dogs’ Voice ενεργοποιείται σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, τα σώματα ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι θα ανοίξει σήμερα στις 18:00 για να υποδεχθεί ζώα σε ανάγκη.

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε:

  1. Συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντών μεταφοράς για να συνδράμετε στην περισυλλογή ζώων σε ανάγκη και να ακολουθήσετε τις οδηγίες καταγραφής. Θα τη βρείτε εδώ: https://dogsvoice.typeform.com/to/uroPkswz
  2. Ελάτε να βοηθήσετε στο ΛΑΤΟ από τις 18:30 και μετά και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις για ανάγκες.
  3. Όσοι βρίσκεστε σε Καλύβια, Κερατέα, Λαγονήσι, Λουτράκι παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και να είστε σε ετοιμότητα καθώς σήμερα θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για μεταφορές όλο το 24ωρο.
  4. Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν νεκρά ζώα σε καταφύγια και χώρους που δεν πρόλαβαν να εκκενωθούν.

Θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους».