Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για τις πανελλήνιες 2023 έβαλε η ανακοίνωση των βαθμολογιών και οι πρώτοι των πρώτων περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να διαπρέψουν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Γουζέας συγκέντρωσε 18.550 και ο Σωτήρης Αγγελόπουλος 28.300 μόρια. Όνειρό τους να μπουν στη Νομική Αθηνών, γεγονός που μοιράστηκαν στην κάμερα της ΕΡΤ. Τα ερεθίσματα που τους «τράβηξαν» στη Νομική, η έμφυτη κλίση τους αλλά και το ατελείωτο διάβασμα.

«Ήταν συστηματικό το διάβασμα από πολύ νεαρή ηλικία, με μέθοδο», τόνισε η Νικολέττα Κοντομανώλη που κατάφερε επίσης να διαπρέψει στις Πανελλαδικές.

Όνειρο της Μελίνας Χατζηδάκη ήταν η Αγγλική Φιλολογία και το πέτυχε. «Νομίζω ότι έγραψα σε κάθε μάθημα αυτό που μου άξιζε, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Οι χειρότερες επιδόσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, χειρότερες επιδόσεις συγκριτικά με πέρυσι καταγράφηκαν στα μαθήματα: Ιστορία, Οικονομία, Χημεία και Φυσική.

Άνοδος των βάσεων αναμένεται στις οικονομικές σχολές, στις ιατρικές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα ενώ στο δεύτερο πεδίο θα υπάρξει πτώση, κατά τους ειδικούς.

Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου και η διαμόρφωσή τους θα καθοριστεί και από τη ζήτηση που θα εμφανίσουν οι σχολές, όταν οι υποψήφιοι «κλειδώσουν» τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό.