Με άστατο καιρό και ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να κυλήσει η σημερινή Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίoυ, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, ακόμα και τα χιόνια στα βουνά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1.200-1.300 μέτρα. Ο υδράργυρος στους 16-18 βαθμούς, με έντονο το κρύο το πρωί.

Στην Αττική ασθενείς βροχές σήμερα, «μία θα ψιλοβρέχει, μία ο καιρός θα ανοίγει» λέει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα να προβληματίζουν. Το θερμόμετρο στο κέντρο στους 16-17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περισσότερο άστατος ο καιρός, πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια του νομού, θα υπάρχουν όμως και εδώ διαστήματα με ήλιο. Ο υδράργυρος στους 15-16 βαθμούς.

Ο καιρός Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Τη Μεγάλη Τρίτη η αστάθεια θα επιμείνει προς τα ανατολικά και νότια. Τη Μεγάλη Τετάρτη βελτιώνεται κάπως ο καιρός από το μεσημέρι, αν και πάλι θα είναι άστατος και η θερμοκρασία θα ανέβει δειλά-δειλά στους 17-19 βαθμούς. Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται περισσότερο και η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω (στου 25-26 βαθμούς τη Μεγάλη Παρασκευή).

Το Μεγάλο Σάββατο καλός ο καιρός, αν και θα υπάρχουν μπόρες στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Την Κυριακή του Πάσχα ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία να προσπαθεί να προσεγγίσει τη χώρα μας, θα δώσει άστατο καιρό από το απόγευμα και θα κορυφώσει τη δράση του τη Δευτέρα του Πάσχα, με βροχές.