Ταλαιπωρία σήμερα για όσους χρησιμοποιούν το μετρό καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του Αττικό Μετρό. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα έπειτα από γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της ηγεσίας.

Εν τω μεταξύ ανεστάλη η στάση εργασίας στη γραμμή 1 του ΜΕΤΡΟ (πρώην ηλεκτρικός) που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τη ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί, (έως ότου να προσέλθουν οι εργαζόμενοι στα πόστα τους).

«Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλουμε την σημερινή μας κινητοποίηση. Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.