Πειθαρχική δίωξη κατά του πρώην πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τι απαντά ο πρώην πρύτανης


ΕΛΛΑΔΑ
9:34
21/12/2010
Πειθαρχική δίωξη κατά του πρώην πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
loading

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των μελών του πρώην πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για υπόθεση εργολαβίας για την καθαριότητα ζητεί με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος.

Στο έγγραφό του προς το νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο υφυπουργός Παιδείας ζητεί να προβεί στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης η οποία βασίζεται στην έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση καταγγελιών για μη σύννομη ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας και μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση.

Η πειθαρχική δίωξη ζητείται να γίνει σε βάρος των μελών του πρώην πρυτανικού συμβουλίου του ΠΑΜΑΚ και ειδικότερα του τέως πρύτανη, Ηλία Κουσκουβέλη, των τέως αντιπρυτάνεων Στυλιανού Κατρανίδη, Αθανασίου Νούλα και Δημητρίου Σουμπενιώτη, της εκτελούσας καθήκοντα προϊσταμένου Γραμματείας, Αγγελικής Πασχαλούδη - Καλτσά, και των εκπροσώπων των φοιτητών Δημητρίου Αγγελάκη και Βασιλείου Γεωργιάδη. Σύμφωνα με το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, οι παραπάνω ζητείται να διωχθούν πειθαρχικά επειδή προέβησαν: 1) στη σύναψη της σύμβασης παρά τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο και στη μη άμεση συμμόρφωση σε απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, 2) στη λήψη απόφασης με ανεπαρκή αιτιολόγηση, 3) στην ανάθεση μηνιαίων συμβάσεων με οικονομικό αντικείμενο που ήταν υπό αίρεση κατόπιν άσκησης ένδικων μέσων που δεν είχαν τελεσφορήσει.

Η απάντηση του Ηλ. Κουσκουβέλη

Ο «Αγγελιοφόρος» αναζήτησε τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλία Κουσκουβέλη, ο οποίος αργά χτες το βράδυ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οποιος στην Ελλάδα προασπίζει το δημόσιο συμφέρον διώκεται. Με τους χειρισμούς του, στην υπόθεση της εργολαβίας καθαριότητας και φύλαξης, το πρυτανικό συμβούλιο κέρδισε για το Πανεπιστήμιο και το ελληνικό Δημόσιο από το Δεκέμβριο 2007 έως το Δεκέμβριο 2009 το ποσό των 363.880,5 ευρώ (14.555,22 x 25 μήνες), ποσό που σήμερα έχει ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ. Στην υπόθεση δε αυτή το Πανεπιστήμιο έχει κερδίσει στο ΣτΕ όλες τις προσφυγές που κατέθεσε εναντίον του ο αντίδικος εργολάβος. Επίσης, με τις ενέργειές του, το Πρυτανικό κατοχύρωσε διεθνώς το όνομα, το σήμα και τον ιστοχώρο (domain name) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε μία εποχή κρίσιμη για την τύχη της ονομασίας των Σκοπίων. Εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει ένας πόλεμος μέσω εκπομπών και δημοσιευμάτων κατά των Πανεπιστημίων, ώστε μετά τον ''Τιτανικό'' της οικονομίας και της αυτοδιοίκησης να προκύψει και ο ''Τιτανικός'' της εκπαίδευσης. Και αφού βυθιστούμε όλοι μαζί, τότε να πάψει να υπάρχει και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσω … ''Καλλικράτη'', όπως κάποιοι φαίνεται να επιθυμούν. Οι στόχοι είναι επιλεγμένοι και συγκεκριμένης απόχρωσης. Τα γνωστά ''παπαγαλάκια'' εδώ και μέρες πολιορκούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας… Αρκετά. Εστιν δίκης οφθαλμός…».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει