Σε νέες κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προαναγγέλλοντας άλλη μία δύσκολη εβδομάδα για τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για τον προγραμματισμό του συντονιστικού οργάνου των σωματείων των εργαζομένων:

Τη Δευτέρα θα ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα μεταφοράς όλο το 24ωρο εκτός από τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Την Τρίτη το πρόγραμμα κινητοποιήσεων περιλαμβάνει στάση εργασίας 12:00 με 16:00 για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ και 11:00 με 16:00 για τον ηλεκτρικό, το μετρό και τον Προαστιακό.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 έξω από το ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Μεγάλου Αλεξάνδρου Πλατεία Καραϊσκάκη Αθήνα) όπου συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΚΝΑ για να αποφασίσει τον τρόπο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Αττική.

Η στάση εργασίας θα γίνει τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες της πρωινής βάρδιας και τις δυο πρώτες της απογευματινής.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλ,ή δε θα κυκλοφορήσει κανένα μέσο μεταφοράς καθώς οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν όλο το 24ωρο.

Σε νέα παναττική στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη από τις 12 έως τις 15:00 το μεσημέρι τα συνδικάτα, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους κατά του προϋπολογισμού του 2011 και των «νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Στη μία το μεσημέρι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στην τρίωρη παναττική στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00, στην πλατεία Συντάγματος.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κήρυξε δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στις 13:00 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή.

Η στάση εργασίας θα γίνει τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες της πρωινής βάρδιας και τις δυο πρώτες της απογευματινής.

Σε δίωρη στάση εργασίας για την πρωινή βάρδια από τις 12:00-14:00 και από τις 14:00-16:00 για την απογευματινή προχωράει την Τετάρτη η ΟΛΜΕ, ημέρα που θα ψηφίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός στη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 13:00 έξω από τη Βουλή.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Την Πέμπτη όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατεβεί για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασία 12:00 με 16:00 στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ και 5ωρη από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 στο μετρό και τον Ηλεκτρικό.

Για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, τα λεωφορεία θα έχουν στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 16.00. Τα υπόλοιπα ΜΜΜ θα κινηθούν κανονικά.