Σφοδρό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Ariel από την Κατερίνη. Η βροχόπτωση στην Πιερία ήταν έντονη και καταγράφηκαν πρωτοφανείς εικόνες στην παραλία της Κατερίνης. Εκσκαφέας εγκλωβίστηκε. Υπάλληλος του δήμου που επέβαινε σε έναν δεύτερο εκσκαφέα έδωσε μάχη για αρκετά λεπτά προκειμένου να σώσει τον συνάδελφο του που βυθιζόταν μέσα στο νερό.

Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Πιερία.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων μέσα από τα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Δίου στην Πιερία έως τις μεσημεριανές ώρες έπεσαν 157 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα δρόμοι, υποδομές και καλλιέργειες να μετατραπούν σε ποτάμια.

Αντιμέτωπος με τα πιο σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε στο διάβα της η κακοκαιρία «Άριελ» ήρθε ολόκληρος ο δήμος Κατερίνης, τη στιγμή που ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Πιερίας, από τον Κορινό μέχρι και την Ολυμπιακή Ακτή, θυμίζει μια απέραντη λιμνοθάλασσα, όπως περιέγραψε στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κυριακίδης.

«Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, από τον Κορινό, την παραλία της Κατερίνης μέχρι και την Ολυμπιακή Ακτή θυμίζει μια απέραντη λιμνοθάλασσα με τουλάχιστον μισό μέτρο νερό στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της έκτασης. Έπεσε μια πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Σκεφτείτε ότι στον δήμο Δίου – Ολύμπου η ποσότητα του νερού, έφτασε τα 155mm και ήταν σαφώς σε μια πιο χαλαρή κατάσταση από αυτή που αντιμετωπίσαμε εμείς» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο Κώστας Κυριακίδης.

Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι «στον δήμο μας, το φαινόμενο ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, κορυφώθηκε στις 2.30 με 3.00 τα ξημερώματα οπότε βγήκαμε και εμείς με τα μηχανήματα για ελευθερώσουμε τις αποστραγγιστικές εξόδους προς τη θάλασσα, η οποία όμως όντας φουσκωμένη από τους ανατολικούς ανέμους μας έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Υπήρξε δηλαδή ένας συνδυασμός έντασης καιρικών φαινομένων, από έντονη βροχόπτωση και σφοδρούς ανέμους».

Απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι από αυτοκίνητα – Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία

Όπως σημειώνει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας από την συγκέντρωση υδάτων στο παραλιακό μέτωπο υπήρξε κόσμος που εγκλωβίστηκε μέσα στα αυτοκίνητά του, ενώ ζημιές από πλημμύρες έχουν υποστεί οικίες, καταστήματα ακόμη και ξενοδοχειακές μονάδες».

«Όσο ήμουν εγώ στο παραλιακό μέτωπο από τα ξημερώματα, είδα με τα μάτια τουλάχιστον δύο – τρία αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων που είχε συγκεντρωθεί. Υπήρξε ωστόσο άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι άνθρωποι αυτοί απεγκλωβίστηκαν άμεσα» σημείωσε ο κ. Κυριακίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς επίσης και για ξενοδοχειακές μονάδες, ωστόσο ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα έχουμε συλλέξει τα συγκεντρωτικά στοιχεία».

Πολλά τα προβλήματα στον δήμο Δίου-Ολύμπου-Πλημμύρες σε Πλαταμώνα, Βαρικό και Πλάκα

Μάχη με την κακοκαιρία «Άριελ» δίνουν τα συνεργεία του δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία, καθώς μέχρι τώρα οι ζημιές που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα έντονες όπως τις περιγράφει στο GRTimes, ο δήμαρχος της περιοχής, Ευάγγελος Γερολιόλιος.

«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες η συνολική ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή από την βροχόπτωση έφτασε ακόμη και τα 155mm.