Στις περιοχές της νότιας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσεις, μεταβαίνουν σήμερα 11μηχανικοί της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών.

Οι μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν, μαζί με τοπικά συνεργεία, ελέγχους σε κτήρια έπειτα και από ανησυχίες των κατοίκων για την ασφάλεια των σπιτιών τους μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο πρώτος σεισμός έγινε το πρωί της Τρίτης και ήταν 4,8 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους. Χθες το βράδυ ακολούθησε ένας ακόμη ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, με τους επιστήμονες να ξεκινούν να μελετούν εκ νέου το φαινόμενο.

Σεισμός στην Εύβοια

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» όπου ήταν καλεσμένος και αναφερόμενος στον κ. Τσελέντη, -χωρίς να τον κατονομάσει-. «Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για αν αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

Σεισμός στην Εύβοια

Λίγo αργότερα, ο κ. Τσελέντης εμφανίστηκε στην εκπομπή του MEGA και έδωσε τη δική του αιχμηρή απάντηση, στον συνάδελφό του, για την λεκτική επίθεση που δέχτηκε. «Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες» ανέφερε χαρακτηριστικά, εμφανώς εκνευρισμένος ο σεισμολόγος.

«Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» πρόσθεσε και αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο.

Φωτογραφίες: evima.gr