Ευτυχώς είναι Παρασκευή! Είναι μία φράση που όλοι έχουμε αναφωνήσει κατά καιρούς. Όπως και να το κάνουμε, είναι αλλιώς όταν ξημερώνει Παρασκευή. Πρόκειται για μία μέρα που δίνει χρώμα στη διάθεση μας, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μίας κουραστικής, συνήθως, εβδομάδας.

Στο εξωτερικό λένε T.G.I.F: Thank god its Friday, ενώ στην Ελλάδα τραγουδάμε Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι. Μιλώντας για Παρασκευές, δεν είναι τυχαίο ότι για την επίσημη “γιορτή” των καταναλωτών, Black Friday, έχει επιλεγεί η συγκεκριμένη μέρα. Πλέον, όμως εγκαινιάζεται και μία καινούργια Παρασκευή, η Safe Friday, η οποία μας δίνει ακόμη έναν λόγο να χαιρόμαστε τις Παρασκευές μας και όχι μόνο…

Τι είναι η Safe Friday θα αναλογιστεί κανείς και τι γιορτάζει; Στις 25/11 λοιπόν, η καθιερωμένη Μαύρη Παρασκευή αποκτά χρώμα και μας θυμίζει όλους μας ότι κάποια πράγματα έχουν ανεκτίμητη αξία. Ένα από αυτά είναι η ασφάλεια στους δρόμους!

Διότι, αν ορισμένα αγαθά όπως μια καινούργια τηλεόραση ή ένα νέο ρούχο, μπορούμε να περιμένουμε την Black Friday για να τα αποκτήσουμε, δε συμβαίνει και το ίδιο με την ασφάλεια οχήματος την οποία την έχουμε ανάγκη 365 ημέρες τον χρόνο.

Στην Hellas Direct κατανοούν ότι τα ασφαλιστικά προϊόντα πρέπει να αφορούν όλους, όλο τον χρόνο και όχι λίγους και τυχερούς που αγοράζουν ή ανανεώνουν την ασφάλειά τους εκείνη την 1 εβδομάδα. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν σκληρά τα τελευταία χρόνια και επενδύουν σε τεχνολογικές υποδομές και ιδιόκτητα συστήματα αξιολόγησης κινδύνου και παραμετρικής τιμολόγησης, με αποτέλεσμα να μπορούν να προσφέρουν δίκαιες και ανταγωνιστικές τιμές σε όλους. Όχι για μερικές μέρες, αλλά κάθε μέρα.

Προκειμένου να καταστήσουν σαφές το μήνυμα τους αλλά και για να συνεχίσουν να προσφέρουν προς το ευρύτερο καλό, οι άνθρωποι της Hellas Direct αποφασίζουν να απέχουν από τον πόλεμο προσφορών και να επενδύσουν την ενέργεια, τον χρόνο και τους πόρους σε κάτι πολύ πιο σημαντικό για όλους και με μεγαλύτερη διάρκεια, την Safe Friday!

Πρόκειται για μία γιορτινή μέρα, στο πλαίσιο της οποίας η Hellas Direct βγαίνει στον δρόμο και μεταμορφώνει 100 σχολικές διαβάσεις, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά ασφαλείς μετακινήσεις από και προς το σχολείο τους. Σήμανση στον δρόμο, φωτεινές πινακίδες και επιδιόρθωση υποδομών που ήδη υπάρχουν μετατρέπουν τις διαβάσεις έξω από σχολεία σε περάσματα ασφαλή για πεζούς και οδηγούς.

Η αρχή έγινε στον δήμο Γαλατσίου, όπου έγιναν εργασίες σε διαβάσεις έξω από σχολεία αλλά και σε μεγάλους δρόμους, τους οποίους διασχίζουν τα παιδιά για να φτάσουν στο σχολείο τους, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και σε άλλους δήμους. 

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι 100 προγραμματισμένες διαβάσεις αλλά και όσες πιθανόν προκύψουν στην πορεία. Έτσι, ώστε περίπου 20.000 μαθητές και μαθήτριες να διασχίζουν τους δρόμους ασφαλείς.

Η ανάγκη για ασφάλεια δεν περιορίζεται στις λίγες Black Friday ημέρες, ούτε αφορά λίγους, αλλά μας απασχολεί κάθε μέρα και μας αφορά όλους και ειδικά τα παιδιά.

Η Safe Friday είναι μόνο η αρχή!

Γιατί η ασφάλεια δεν είναι υπόθεση της μίας μέρας.