Στον… αστερισμό των νοτιάδων μπαίνει η Ελλάδα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει πως στα τέλη της εβδομάδας η χώρα θα μπει φάση βροχών.

Δεν θα αλλάξει μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας ο καιρός, με ορισμένες βροχές στη δυτική Ελλάδα να συνεχίζονται έως και την Πέμπτη (17/11), όπου τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν στη βόρεια χώρα, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, από το Σάββατο (18/11) φαίνεται πως ο καιρός θα γίνει πιο βροχερός και έντονα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα και προς το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Ο καιρός θερμοκρασιακά – λόγω των νοτιάδων – θα είναι «γλυκός», ωστόσο θα υπάρχει αυξημένη υγρασία. Περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, όμως όλα δείχνουν πως θα έχουμε μία περίοδο με «χορταστικές βροχές» όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Ο χάρτης με την ατμοσφαιρική διαταραχή που πλησιάζει την Ελλάδα

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ είχε αναρτήσει έναν χάρτη στο Facebook όπου έδειχνε την πορεία μίας αξιόλογης ατμοσφαιρικής διαταραχής που πλησιάζει την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι πιθανότατα να δοθεί και όνομα, όπως συμβαίνει στις κακοκαιρίες, καθώς πρόκειται να δώσει αξιόλογες βροχές στην περιοχή μας μετά τις 20 Νοεμβρίου.

H επικρατέστερη πορεία με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, μιας αρκετά αξιόλογης ατμοσφαιρικής διαταραχής κατά τη διάρκεια του επομένων 7 ημερών και η οποία δείχνει να πλησιάζει την περιοχή μας (το όνομα που κατά πάσα πιθανότητα προς τα τέλη της εβδομάδας αν της δωθεί ακόμα δεν το γνωρίζω :)), η οποία αν ακολουθήσει πιστά την τροχιά που θέλουν σήμερα τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα, τότε θα πρέπει να δώσει πιο αξιόλογες βροχές και σε περισσότερες περιοχές μετά τις 20/11 απ'ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18/11.Ραντεβού για πολλές λεπτομέρειες λοιπόν στα 15λεπτα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3, σε ΝΕΑ ΩΡΑ τα απογεύματα, στις 17:45 και το βράδυ κανονικά δηλαδή λίγο μετά τις 22:00Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους!!!Με εκτίμησηΣάκης Αρναούτογλουplotted by @idfeiven

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, November 13, 2022