Μία «life coach» όπως αυτοαποκαλείται ισχυρίζεται πως οι γυναίκες μπορούν να «χειραγωγήσουν τους άνδρες ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν» απλά… «ενισχύοντας τη θηλυκότητά τους». Η 34χρονη Margarita Nazarenko λέει ότι τα φύλα είναι θεμελιωδώς διαφορετικά και ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τη θηλυκή τους πλευρά αν θέλουν οι σύντροφοί τους να τους προσφέρουν έναν… πλούσιο τρόπο ζωής.

«Αν θέλετε οι άνδρες να κάνουν περισσότερα για εσάς, ενισχύστε τη θηλυκότητά σας», είπε η καλλονή με έδρα την Αυστραλία στο Southwest News Service την Τρίτη. «Οι άντρες λαχταρούν τη θηλυκότητα και απολαμβάνουν την γυναικεία ενέργεια» σημείωσε η «ειδική». Η Nazarenko που είναι παντρεμένη με έναν χειρούργο, επιδεικνύει συχνά τον τρόπο ζωής της και προκαλεί φθόνο στο Instagram.

Η προσωπικότητα μιας γυναίκας μέσα από 3 ζώα

Η γυναίκα, χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά ζώα για να περιγράψει τα γυναικεία αρχέτυπα. Πρώτον, υπάρχει το θεϊκό ελάφι που είναι η «επιτομή της γυναικείας ενέργειας που κάθε γυναίκα πρέπει να φιλοδοξεί να είναι». Δεύτερον, υπάρχει η «καταπονημένη αγελάδα γαλακτοπαραγωγής» που «κάνει τα πάντα και είναι κουρασμένη». Η Nazarenko η οποία είναι μαμά ενός μικρού παιδιού, παραδέχτηκε ότι πολλές γυναίκες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Για να ξεσπάσουν, λέει ότι οι γυναίκες «πρέπει να μάθουν να θέτουν όρια στη μητρότητα και να μοιράζονται καθήκοντα με τον σύντροφό τους αντί να προσπαθούν να κάνουν τα πάντα».

Εν τω μεταξύ, το τρίτο ζώο είναι ένα «άλογο εργασίας» – ένας κυρίαρχος ανδρικός ρόλος που απέχει πολύ από τη γυναικεία ενέργεια που οι γυναίκες πρέπει να φιλοδοξούν να έχουν. «Ήμουν στο αρχέτυπο του αλόγου όλη μου τη ζωή», αποκάλυψε ο Ναζαρένκο. «Ήθελα να πληρώνω για λογαριασμούς και επίσης κυνηγούσα άντρες που δεν ήθελαν να είναι μαζί μου».

Ωστόσο, αγκαλιάζοντας τη θηλυκή της ενέργεια, η Nazarenko συνάντησε τον άντρα των ονείρων της – τον 42χρονο χειρουργό Simon Yeung. Η ξανθιά καλλονή επιμένει ότι η λέξη «manipulate» σημαίνει «επιρροή με επιδέξιο τρόπο» και ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για εξαπάτηση συντρόφου. Αντίθετα, πρόκειται για την εύρεση ενός τρόπου και για τους δύο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Για παράδειγμα, η Nazarenko έπεισε πρόσφατα τον άντρας της να πραγματοποιήσουν ένα πολυτελές ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά και τα δύο, στη σχέση επωφελήθηκαν. «Ο Simon ήθελε να αγοράσει ένα τροχόσπιτο και επειδή ήθελα να πραγματοποιήσει το όνειρό του πήγαμε σε ένα συνέδριο για τροχόσπιτα στο Λας Βέγκας», εξήγησε. «Αλλά καταλήξαμε να κάνουμε εκπληκτικές διακοπές και μείναμε στο Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Τελικά δεν αγόρασε τροχόσπιτο» είπε.

Σύμφωνα με το «βιογραφικό» της στο Instagram, η Nazarenko είναι δηλώνει προπονήτρια ζωής, αν και ένας σύνδεσμος στη σελίδα της οδηγεί σε μια εγγραφή μέσω email για «μελλοντικά διαδικτυακά μαθήματα». Προς το παρόν, η γυναικεία καλλονή μοιράζεται δωρεάν μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές της στη Southwest News Service, λέγοντας στις γυναίκες πώς να ανταπεξέλθουν τις σχέσεις τους.

Πρώτον, η Αυστραλή λέει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να αναγκάζουν τους συζύγους τους να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους – αλλά μάλλον να «επιδρούν» ή να τους «χειραγωγούν» να το κάνουν. Είπε μεταξύ των συμβουλών της.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε ο σύντροφός σας να αρχίσει να πηγαίνει στο γυμναστήριο επειδή είναι υπέρβαρος, θα πρέπει να ξεκινήσετε να πηγαίνετε και εσείς. Σύμφωνα με την Nazarenko, η καλύτερη μορφή «επιρροής» – ή χειραγώγησης – είναι ο σύντροφος να δει τι κάνετε γι αυτόν αντί να του πει ότι πρέπει να το κάνει μόνος του. Εν τω μεταξύ, η γυναίκα σημειώνει πως «οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουν τον άνθρωπό τους σε ό,τι θέλει να κάνει», αλλά προσπαθήστε να προσαρμόσετε τις ιδέες έτσι ώστε να υπάρχει αμοιβαίο όφελος. Εξάλλου, λέει η Nazarenko, «κάντε τις σωστές ερωτήσεις για να αλλάξει την ιδέα σε κάτι που σας ταιριάζει περισσότερο». «Θα φύγουν και θα σκεφτούν, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας – και να οδηγήσετε το όνειρό τους προς αυτό που θέλετε», δήλωσε η καλλονή. «Για παράδειγμα, μια εξοχική κατοικία σε μια τροπική χώρα».